|

Ünlü iş adamları tutuklandı

İstanbul'da FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında Fi Yapı ve Akfa Holding'in patronları Fikret İnan ve Fatih Aktaş tutuklandı. İnan ve Aktaş, FETÖ terör örgütünü finanse etmekle suçlanıyor. İzmir'de ise eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ve Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:59 - 27/08/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ'ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli daha tutuklandı.



KIRAÇ DA GÖZALTINDA


Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen son 7 şüphelinin sorguları tamamlandı. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferhat Aktaş, Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile Hasan Sayın'ın “silahlı terör örgütüne üye olma”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi kanununa muhalefet” suçlarını işlediğine dair kuvvetli şüphe bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi. Öte yandan İzmir merkezli FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yapılan operasyonda da aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç'ın da bulunduğu, 53 kişi gözaltına alındı.



İKİ ÇANTADA 224 BİN LİRA


Hakkında gözaltı kararı bulunanlardan Gediz Üniversitesinin kurucularından Ege Plastik Ambalaj'ın sahibi Mustafa Akçay'ın evine giden Mali Suçlarla Mücadele ekipleri kapının açılmaması üzerine çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla içeri giren ekipler Akçay'ı çatıda iki çanta dolu parayla kaçmak isterken yakaladı. Akçay, gözaltına alınırken iki çantada bulunan toplam 224 bin liraya el konuldu.


#FETÖ
#Akfa Holding
#Fi Yapı
#Fikret İnan
#Fatih Aktaş
8 yıl önce