|

Usulsüz diploma için iftira attılar

ANMYO'daki usulsüz not skandalının kapatılması için öğretim üyelerine şantaj yapıldığı ortaya çıktı. Dönemin okul müdürü Doç. Dr. Hulusi Doğan, 'Soruşturmanın üzerinin örtülmesi için iftira dilekçeleri kullanıldı' dedi.

Aybike Eroğlu
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:30 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Usulsüz diploma için iftira attılar
Usulsüz diploma için iftira attılar

Aydın Nazilli Meslek Yüksek Okulu'nda yaşanan usulsüz not skandalının kapatılması için öğretim üyelerine şantaj yapıldığı ortaya çıktı. Öğrenci şikâyetiyle olaydan haberdar olduğunu anlatan dönemin Okul Müdürü Doç. Dr. Hulusi Doğan, 'O dönem soruşturmanın üzerinin örtülmesi için isimsiz iftira dilekçeleri aleyhimde kullanıldı' dedi.

DOSYALARI VERMEDİLER

Paralel not skandalıyla ilgili geçtiğimiz günlerde savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten dönemin Okul Müdürü Doç. Dr. Hulusi Doğan, 'Dosyayı kapatmam istendi. Hakkımda öğrenci şikayet dilekçeleri olduğu ve bunları işleme koyacakları iddiasıyla bana şantaj yaptılar' diye konuştu. Kendisi hakkında açlan görevi kötüye kullanma soruşturması açıldığını ve Prof. Dr. Ertuğrul Acartürk tarafından yürütüldüğünü anlatan Doğan, 'Hakkımda açılan soruşturma dosyasındaki belgeleri bile yasal hakkım olmasına ve 7 defa yazılı olarak istememe rağmen bana teslim etmedi. İftiraya dayalı bilgi ve belgeleri görmemi engelledi' dedi. Usulsüzlüklerin ortaya çıkmaması adına bir dizi hukuksuz uygulamanın yapıldığını anlatan Doç. Doğan, 'Yaşadıklarım bununla da sınırlı kalmadı. Şantajlarına boyun eğmemem ve hukuka aykırı yaptıkları işlemlere itirazım sonrası bu kez de Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanlığı görevimi aldılar. Emekliliğine 4-5 ay kalmış bir Profesörü benim bölümüme geçici olarak görevlendirdiler. Bu şekilde bazı belgeleri görmem ve almamın önünü kesildi. Olayı akademik camiaya da 'yaşlı profesöre jest' şeklinde lanse ettiler' açıklamalarında bulundu.

ELEMAN ALIMINDA BOŞ DURMADILAR

Doğan, yapının alımlarda da boş durmadığını da söyledi. Doğan, 'Bölümüme iki yardımcı doçent alındı. Dosyalarda bazı sıkıntılar olduğuna yönelik ciddi iddialar vardı. Nitekim adaylardan bir tanesi Elektrik Mühendisi idi ve başkanı olduğum Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümüne alınıyordu. Bilimsel eserlerini Bölüm Başkanı olarak görmek en tabii ve yasal hakkımdı. Ancak buna da müsaade edilmedi. Elde edeceğim bazı belgeleri mahkemeye sunacaktım. Sıkıntılı olduğu belirtilen dosyalar görmezden gelindi. Üstelik ne tesadüftür ki, bölüm başkanı olarak dosyayı inceleyen yaşlı profesör bu bilim jürisinde görevliydi' dedi.

Tutanakta imzaları yok

Usulsüz not verdiğine ilişkin komisyon incelemesi hakkında da bilgi veren Doç. Doğan, 'Sınava giren öğrencilerin bir bölümün notlarının sisteme girilmediği, sınava girmemiş bazı öğrenciler için sisteme not girişi yapıldığı ve ilan edilen notlarla ilgili sınav kağıtları üzerindeki notların tutarsız olduğunu tespit ettik. Ayrıca sınav tutanaklarında imzası olmadığı halde, sınav evrakı olup notu sisteme giren öğrenci olması da dikkatimizden kaçmadı. Ayrıca 4 öğrenci ikinci öğretim öğrencisi oldukları halde hem birinci hem de ikinci öğretimlerle sınava girmişti' şeklinde konuştu. Usulsüzce verilen notlar sayesinde birçok öğrencinin de mezun edildiği belirlenmişti.


10 yıl önce