|

Yanlış hesap Lice'den döndü

Lice'de karakol baskınıyla çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin planı ters tepti. Hükümet, BDP, STK, aydın ve sanatçıların sağduyu çağrısı bölgede etkili oldu. Halk kışkırtmalara itibar etmedi. Twitter'da çözüme sahip çıkan kullanıcıların mesajları, dünya sıralamasında ilk sıraya yerleşti.

Kazım Canlan
00:00 - 30/06/2013 Pazar
Güncelleme: 23:50 - 29/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Yanlış hesap Lice'den döndü
Yanlış hesap Lice'den döndü
SABAHA KADAR 'BARIŞ MESAİSİ'

Lice'de 1 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin de yaralandığı karakol baskını, önceki gece Türkiye'ye 'barış mesaisi' yaptırdı. İçişleri Bakanlığı, gece bölgeye müfettiş gönderme kararı aldı. BDP'li, Selahattin Demirtaş, Emine Ayna, Gültan Kışanak ve Ahmet Türk 'Provokasyona gelmeyin' mesajıyla tansiyonu düşürdü. Barış sürecine sahip çıkan milyonlar ise sanal alemde kampanya başlattı.

HER KESİMDEN ÇÖZÜME DESTEK

Provokasyon mesajlarına karşı Twitter'da açılan #dirençözüm etiketine her kesimden aydın, gazeteci, yazar, sanatçı ve vatandaş mesajlarıyla destek geldi. Diyarbakır Barosu, Sanayi Odası, İHD, Mazlum-Der gibi STK'lar çözüme sahip çıkan açıklamalar yaptı. Güneydoğu Akil İnsanlar Heyeti Başkanı işadamı Can Paker 'Siyasi görüşü ne olursa olsun herkes barışa destek vermeli' dedi.

Cenazede gerginlik yaşanmadı

Baskında hayatını kaybeden 18 yaşındaki Medeni Yıldırım Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığı'nda dualarla defnedildi. Sağduyu mesajları cenaze töreninde de etkili oldu. Çok sayıda BDP milletvekili'nin de katıldığı cenazede gerginlik yaşanmadı.

11 yıl önce