|

Yardım kardeşliği

İHH’nın Kuveyt Yardım Kuruluşu’nun desteğiyle Van’da yaptığı deprem konutları, sahiplerine törenle teslim edildi. 7,5 dönümlük arazi üzerine inşa edilen 64 daire, aile reisini 2011 depreminde kaybetmiş, çocuklu kadınlara verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:09 - 21/11/2014 Cuma
İHH İnsani Yardım Vakfı ile merkezi Kuveyt’te bulunan Kuveyt Yardım Kuruluşu IICO desteğiyle Van’da 7,5 dönümlük arazi üzerine, 4 blok halinde inşa edilen 64 daire, 2011 depremlerinden etkilenen ailelere dağıtıldı. Kent merkezindeki bir otelde konutların anahtar teslim törenine katılan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, yaptığı konuşmada, büyük devlet olmakla büyük millet olmanın başka kavramlar olduğunu belirterek, şunları söyledi:

ONLAR HEP BİZİM YANIMIZDAYDI

“Van’da da bu işbirliğinin çok güzel bir örneğini görüyoruz. 2 büyük deprem atlattık. Depremin ilk gününden itibaren Kuveyt devletini, yardım kuruluşunu ve İHH’yı yanımızda gördük. Bugün birlikte anahtar teslimi yapacağımız konutlar bunun güzel bir örneği. Türkiye Cumhuriyeti dünyada görülmeyen hareket kabiliyetiyle duruma müdahale etti. 175 bin insanın yaşayacağı konteyner-kentler ve bir yılda geçici konutlardan kalıcı konutlara geçilmesi, dünyada bir ilktir. Kuveyt Emiri’ne desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” 

IICO Başkanı Abdullah Al-Matuk ise teslim edecekleri konutların hayırlı olmasını diledi.  Matuk, Hz. Muhammed’in “Müminler bir beden gibidir, bir uzvu bile ağrıdığında tüm bedeni ağrır” anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

GAZZE VE SURİYE’Yİ TEKRAR İNŞA EDECEĞİZ

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise, bölgedeki karışıklıkları bildiklerini, Kürt, Türk, Arap kardeşliğine birtakım darbelerin vurulduğunu söyledi. Yıldırım şöyle devam etti: “Araplar gelip burada evler yaptılar. Kürt, Türk, Arap, kim olursa olsun biz kardeşiz. Dünyanın birçok ülkesinde doğal afetlerde, savaş bölgelerinde bulundum. Sadece bu ülkede çok hızlı şekilde doğal afetlere müdahale ve kalıcı projelerin bittiğini gördüm. İnşallah bu kurumumuzla Gazze’de yıkılan evleri onaracak ve Suriye’yi yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

Çocuklu kadınlara verildi

Konuşmaların ardından İHH tarafından yapılan çalışmalarda tamamı eşlerini kaybeden ve yetim çocukları bulunan kadınlara anahtarları teslim edildi. Törende İHH Genel Başkanı Yıldırım, IICO Başkanı Al-Matuk’a yetim bir çocuk tarafından yapılan tabloyu hediye etti. İnsani Yardım Vakfı ile IICO'nun yaptırdığı 64 daire ve bir sosyal tesis, 2 milyon 625 bin dolara mal oldu.

#İHH
#Kuveyt
#Van
#ev
9 yıl önce