|

Yaşama tutundu

Sivas’ta oyun oynarken kamyon altında kalan ana okulu öğrencisi 6 yaşındaki Y.D.’den sevindirici haber geldi. Kazayı kırıklarla atlatan küçük çocuğun sağlık durumu iyi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 19:01 - 28/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sivas'ta önceki gün yaşanan kazada, vücudunun yarısı kamyonun tekerinin altında kalan ve ekiplerce kriko yardımıyla kurtarılan 6 yaşındaki Y.D. hayata tutundu. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavisi devam eden anaokulu öğrencisi Y.'nin leğen ve uyluk kemiğinde kırık, bazı kaslarında ise zedelenme tespit edildi. Ölümün eşiğinden dönen çocuğun iki bacağının 15 gün boyunca askıda kalacağı öğrenildi. Sağlık durumu iyi olan Y., “Oyun oynarken bir anda kamyonun altında kaldım, Çok korktum” dedi.



GEÇMİŞ OLSUN


Kamyon altındaki Y.D.'nin sırtını sıvazlayıp onu sakinleştirmeye çalışan ambulans şoförü İlker Hoşcan da hastasını ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hoşcan, “Y. tekerin altındaydı. Kalça kısmına kadar teker gelmişti. Çok üzücü bir olaydı. Olay yerine ilk vardığımızda sürekli olarak çocuğu sakinleştirmeye, cesaret vermeye çalıştım. İtfaiyenin gelmesini bekledim. İtfaiye ekiplerinin gelmesiyle Y.'yi çıkardık” dedi.



Allah bağışladı


Ambulans şoförü İlker Hoşcan, hastanede ziyaret ettiği Y.'nin iyi olduğunu görünce çok sevindiğini söyledi. Hoşcan, “Y. bizi çok korkuttu. İyi olduğunu görünce mutlu olduk. Allah ailesine bağışladı. Büyük geçmiş olsun” dedi.






#kaza
#yaralı
#çocuk
9 yıl önce