|

Yeni Türkiye için yola çıktık

AK Parti’den milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulunan isimler, yeni Türkiye’nin inşası için TBMM çatısı altında çalışarak geniş kitlelere ulaşmak istediklerini söyledi. Adaylar bu dönemde siyaset yapmanın tarihi sorumluluk taşıdığını belirtti. Aday adayları içerisinde çeşitlilik dikkat çekerken, gazeteci, ilahiyatçı, eczacı, sosyolog, ve siyaset bilimci isimler yer alıyor.

Hamdi Koçoğlu ve
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 01:10 - 1/03/2015 Pazar
Yeni Şafak
Mehmet Koca, Türker Saltabaş, Erol Erdoğan, Yusuf Armağan
Mehmet Koca, Türker Saltabaş, Erol Erdoğan, Yusuf Armağan

7 Haziran seçimleri için milletvekilliği aday adaylık başvurusunda bulunan yaklaşık 7 bin isim, AK Parti’yi adeta başvuru yağmuruna tuttu. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte aday adaylarını tatlı bir heyecan sardı. Yeni Anayasa ve Yeni Türkiye olgusu üzerinde duran aday adayları, Türkiye’nin AK Parti ile daha da ileriye götürülmesinde katkı sağlamak istediklerini söyledi. İşte o isimler;


Meclis'e genç aday - Melih Özyardımcı

2004 yılından bu yana AK Parti gençlik teşkilatının farklı birimlerinde görevde bulunan ve son olarak Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı görevini üstlenen Melih Özyardımcı, Kilis'ten aday adayı oldu.  30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 4. Olağan Genel Kurulunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Özyardımcı, Teşkilat  Başkan Yardımcılığı Koordinatörlüğü görevini üstlendi. Turizm sektöründe çalışan Özyardımcı’nın İTO, TOBB, İHH, TÜRSAB, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği ve Genç MÜSİAD üyeliği bulunuyor. Özyardımcı, “2004'ten bu yana gençlik teşkilatlarında ülkeme, partime ve gençlere hizmet için çalıştım. Edindiğim birikimi genç bakış açısıyla parlamentoya aktarmak adına aday adaylığı başvurusunda bulundum” ifadelerini kullandı. 


Anayasa değil Anayasak - Veli Tolu

Ak Parti MKYK Yedek Üyesi Av. ve Siyaset Bilimci Veli Tolu, AK Parti'den Konya aday adayı oldu. 2015 seçimlerinin tarihi önem taşıdığını söyleyen Tolu, seçimin 2023 ve 2071 hedefleri için kritik adım olduğunu belirtti. Tolu, “Türkiye, 1982’den bu yana siyasetin üzerinde vesayet oluşturmasını sağlayan garip bir anayasa ile yönetiliyor. Aslında buna anayasak demek daha uygun olur. Milletimizden yeni bir anayasa  için yetki isteyeceğiz" dedi.


Diyanet’in desteği ile adayım - Cemal Vanlıoğlu

İstanbul Müftülüğü Vaizi olarak görev yapan Cemal Vanlıoğlu, AK Parti'de Milletvekili aday adayı oldu. Fetih Cami Kur’an Kursu İdame Derneği Başkanı,  Vaaz ve İrşat Vakfı’nın Başkan Yardımcısı olan Vanlıoğlu, “Milli İrade Platformu'nda Cumhurbaşkanımızla bulunduk. Diyanet camiasındaki arkadaşların desteğiyle başvurdum” dedi.


Bu dönemde siyaset tarihi sorumluluk - Türker Saltabaş

Siyasette uzun yıllar aktif şekilde görev yapan Türker Saltabaş, AK Parti İstanbul 2. bölge milletvekili aday adayı oldu. Yeni Türkiye’nin temelinde harç olmak istediğini anlatan Saltabaş, “Siyasetin görevi, sorumluluğu hiçbir dönemde bu kadar yüksek olmamıştı. Türkiye’de devam eden çözüm süreci, yeni anayasa çalışması, başkanlık sistemi gibi adımlar, yeni Türkiye’nin önünü açacak. Eski Türkiye bu gelişmelere direniyor. Dış güçler entrikalarla hile yapıyor. Bu dönemde siyaset yapmak tarihi sorumluluktur. Bu sorumluluğu üstleniyor, yeni Türkiye’de harç olmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. 


Hizmet için yola çıktık - Mehmet Genç

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Genç, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı oldu. Millete hizmet için yola çıktığını dile getiren Genç, “Milletimizin umudu, birlik ve beraberliğin teminatı AK Parti’den aday adayı olarak, bu kutlu yolda devam etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu istikamet doğrultusunda ‘‘Yeni Türkiye’’ hedeflerine kararlılıkla ilerliyoruz. 2023, 2053 ve 2071, bir medeniyetin ihya ve inşasında cihanşümul bir devletle taçlandıran AK gönüllülerin büyük sevdasıdır. Daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için Başbakanımız öncülüğünde bu hedeflere koşar adım gitme zamanıdır” diye konuştu. 


Tecrübe aktarımı önemli - Ahmet Salim Köroğlu

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday adayı olan Eczacı Ahmet Selim Köroğlu, 2023 vizyonunda hizmet etmek için aday adayı olduğunu dile getirdi. AK Parti İstanbul il yönetim kurulunda görev yapan Köroğlu Eminönü ve Başakşehir’de ilçe başkanlığı yaptı. Her kademede görev yaptığını ifade eden Köroğlu, “STK’lar ile faaliyetler yürüttük. Tecrübelerimi TBMM çatısı altında sunmak istiyorum.” ifadelerini kullandı. 


Edebiyat ve medyayı temsil edeceğim - Yusuf Armağan

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olan Gazeteci-Yazar Yusuf Armağan, “Özellikle edebiyat-medya tarafıyla ilgilenen jenerasyonun temsil edilme imkanının geldiğini düşünüyorum. Hem iç hem de uluslararası siyasette yeni bir güç kavramının devreye gireceğini düşünüyorum. Bu kavramı da ben kendimce erdemli güç olarak tanımlıyorum. Bizim insani değerlerimizle, tarihimizle biriktiregeldiğimiz erdemin doğasından kaynaklanan gücün hem iç siyasetin hem de uluslararası siyasetin doğasını değiştirmeye aday olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 


Birikimlerimi aktaracağım - Erol Erdoğan

1998 yılından beri aktif siyasetin içerisinde olduğunu belirten AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı İlahiyatçı-Sosyolog Erol Erdoğan, birikimlerini AK Parti milletvekili olarak TBMM’de değerlendirmek istediğini söyledi. Erdol Erdoğan, “Özellikle eğitim politikaları, çocuklar ve kadınlarla ilgili duyarlılık alanları, siyasi katılımla ilgili projeler noktasında ve medeniyet-fıtrat ilişkisine dayalı çalışıyorum. Bu çalışmalarımı Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında daha geniş kitlelere ulaştırmak ve daha da önemlisi bunlarla ilgili çabalarımı yasama süreçlerine dahil etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. 


Öncelik anayasa ve başkanlık - Mehmet Koca

AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adayı olan Anadolu Birlik Holding (TORKU) CEO’su Mehmet Koca, “12 yıldır iktidarın getirdiği güzellikler, nimetler var. Bu güzel noktanın sürdürülebilir olması lazım. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni anayasa yapılacak, başkanlık sistemi var. Bu çalışmalarda katkımızın olmasını istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Yeni Türkiye’nin inşasında yer almak için adaylığa başvurduk” diye konuştu. 

#7 haziran
#genel seçim
#ak parti
9 yıl önce