|

Yine soba yine ölüm

Havaların soğumasıyla birlikte sobadan ölümler de arttı. Konya, Hatay ve Gaziantep'te sobadan sızan gazdan zehirlenen 4’ü çocuk 6 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi ise hastanede yaşam savaşı veriyor

Yeni Şafak
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:09 - 27/11/2014 Perşembe
Diğer
Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi, sobadan ölümleri de beraberinde getirdi. Konya ve Hatay’da sobadan zehirlenen 3’ü çocuk 4 kişi öldü, 5 kişi ise hastanelik oldu. Konya merkez Karatay ilçesine bağlı Karaaslan Üzümcü Mahallesi İklim Sokak’ta ikamet eden Muhammet (26) ve Mümine Ateş (25) çiftinden haber alamayan yakınları, ailenin yaşadığı eve geldi. Ateş çifti ile çocukları 3 yaşındaki Mustafa ve 2 yaşındaki Elif Sude’yi hareketsiz halde bulan yakınları, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan aileden iki çocuk, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Annenin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

AKRABALARI BAYGIN BULDU

Bu arada Konya’nın Seydişehir ilçesinde yaşayan Fatma Okay (83) ve kızı Teslime Çelmeli (62), uyudukları soba kurulu evde yakınları tarafından hareketsiz halde bulundu. Eve çağrılan sağlık ekipleri, annenin yaşamını yitirdiğini belirledi. Çelmeli hastaneye kaldırıldı. 

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde de Hasan (25) ve Zeynep (23) Yıldız çiftinden haber alamayan yakınları eve gitti.  Genç çift ile bir yaşındaki kızları Hatice Nur, hareketsiz şekilde yatarken bulundu. Sobadan zehirlendiği belirlenen aile bireyleri, hemen Reyhanlı Devlet Hastanesine kaldırılıldı. Minik Hatice Nur yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Anne ile babanın yoğun bakımda tedavisi sürüyor.
#Konya
#Hatay
#soba
9 yıl önce