|

Yusuf yaptı Yusuf!

Tacikistan'da Grup 24 isimli muhalif hareketin lideri Umarali Kuvatov Fatih’te uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Çocuklarının gözü önünde öldürülen Kuvatov’un eşinin suikastten hemen sonra ‘’Yusuf yaptı Yusuf’’ diye bağırdığı belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2015 Saturday
Güncelleme: 19:50 - 6/03/2015 Friday
Yeni Şafak

İstanbul’da, Türkî Cumhuriyetlere mensup muhalif liderler cinayetlerine bir yenisi eklendi. Olay, Fatih Molla Gürani Mahallesi Softa Sinan Sokak’ta önceki gece meydana geldi. Tacikistan’da muhalif hareket Grup 24’ün lideri olarak bilinen Umarali Kuvatov akşam 22.30 sıralarında ailesi ile birlikte yürürken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kuvatov’un, suikastin hemen öncesinde ise bir başka suikast girişimine hedef olduğu pilav yedikten sonra zehirlendiği ve hastaneye gitmek için dışarı çıktığı öğrenildi.


ÇOCUKLARININ ÖNÜNDE ÖLDÜ

Cinayet sonrasında olay yerine giden bir mahalleli, Kuvatov’un karısının ‘Yusuf yaptı Yusuf’ diye bağırdığını söyledi. Çocukların gözleri önünde cinayetin işlendiğini söyleyen mahalleli, “Ben aşağıya indiğimde yerde yatıyordu. Başından vurulduğu belliydi. Kadın ambulans ambulans diye bağırmaya başladı. Ambulans 5 dakika içerisinde geldi fakat adam ölmüştü. Kadının yanında 2 erkek çocuğu vardı. Sonra 2 saate yakın savcının gelmesi beklendi. Eşi ve çocukları olay yerinden götürüldü” şeklinde konuştu. Yürütülen soruşturmada, suikastçının Kuvatov ailesinin yanına rahatça ulaşabilmiş olması nedeniyle Tacikistan uyruklu olma ihtimalinin üzerinde duruluyor. Tacikistan uyruklu Umarali Kuvatov suikastının çözülmesi için Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından özel bir ekip oluşturuldu. Polis, olay gecesi Kuvatovlar’da yemek yiyen daha sonra ortadan kaybolan “Süleyman” isimli arkadaşını arıyor.


YÜZÜ BERELİ BİR ADAMDI

Cinayet anında sokaktan geçerek evine giden görgü tanığı Doğan S. bütün olayı ayrıntılarıyla anlattı. Doğan, “Önümden bir ailenin yürüdüğünü gördüm. Bir anda yukarıdan yüzü bereli bir adam geldi. Cebinden silah çıkardı ve tek el kurşun sıktı. Sonra hızlıca koştu” ifadelerine yer verdi. 


Güvenlik için sık sık ev değiştiriyorlardı

qCinayetin ardından Kuvatov ile ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. İstanbul’da tedbir gereği sürekli ev değiştirdiği öğrenilen muhalif liderin son olarak Fatih’te Molla Gürani Mahallesi’nde oturduğu ve eve 4 gün önce yerleştiği öğrenildi. Evin Iraklı bir vatandaşa ait olduğu öğrenilirken evi kiraya veren emlakçı, sadece Tacikistanlı olduklarını bildiğini söyledi. Eşyalı olan evin günlük olarak kiraya verildiği belirtildi. 


BAŞKA BİR AİLE DAHA VAR

Apartman sakinleri evde Kuvatov ailesinin yanında başka bir ailenin de yaşadığını belirtti. Muhalif lider eşi ve 2 çocuğunun yanında 1 bebek, yaşlı bir kadın ve 35 yaşlarında bir erkek daha bulunuyor. Apartmanın otomatik parasını yatırmak için önceki gün kapıyı çalan komşusu, kadının kapıyı aralıklı açtığı ve tedirgin davrandığını aktardı. Dil olarak anlaşamadıklarını belirten apartman sakini, kapının üzerine örtüldüğünü dile getirdi. 

#Tacikistan
#grup 24
#Umarali Kuvatov
#silahlı saldırı
9 years ago