|

36 yaşında Alzheimer oldu

2 çocuk annesi kadın 36 yaşındaki Carla Brammall Alzheimer'a yakalandıktan sonra yürüyemez ve konuşamaz hale geldi. Genç kadında hastalığın ilk belirtileri 30 yaşındayken başladı. Tekerlekli sandalyeye mahkum olan Carla Brammall'ın babası, amcası ve dedesinin de erken yaşlarda Alzheimer'a yakalandığı ve hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
13:46 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 15:38 - 8/01/2017 Pazar
Diğer
İngiltere'de 36 yaşındaki kadın Alzheimer'a yakalandı.
İngiltere'de 36 yaşındaki kadın Alzheimer'a yakalandı.

İngiltere'de 36 yaşındaki kadın Alzheimer'a yakalandı. Carla Brammall isimli 2 çocuk annesi kadın, ülkesindeki en genç Alzheimer hastalarından bir tanesi oldu. Yaşlı hastalığı olarak bilinen hastalığın semptomları ilk olarak 30 yaşındayken başladı. Hastalıktan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olan kadının beynindeki hasar konuşmasını da etkiledi.



Bunamanın nadir görülen, kalıtsal bir formu olan Alzheimer Carla'nın babası, amcası ve dedesinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Onlar da Carla gibi erken yaşlarda hastalığa yakalandıktan sonra 40'lı yaşlarında hayatını kaybetmişti. Genç kadının 40 yaş altındaki bir kuzeni de Carla ile birlikte Alzheimer'dan dolayı bakım evinde kalıyor ve yatağa bağımlı yaşıyor.



Daily Mail'de yayınlanana habere göre; bilim insanları, Kanada'da 6 milyondan fazla yetişkini 11 yıl boyunca takip ederek Alzheimer ve bunamanın diğer formlarıyla alakalı çok ilginç sonuçlara var. Araştırmaya göre, şehir merkezine yakın yaşayan kişilerde risk %12'ye kadar artıyor. Trafiğin yoğun olduğu bölgelere yakın kişiler büyük risk altında.



Alzheimer nedir?


Alzheimer, beynin tüm bilişsel fonksiyonlarını kaybetmesi hastalığıdır. Yaşın ilerlemesiyle birlikte görülen bu hastalıkta ileri derecede hafıza kaybı görülür. Alzheimer hastalığı halk arasında

bunama

olarak da bilinmektedir. Geri dönüşü olmayan, nörolojik bir hastalıktır. Hastalığın belirtilerinin ortaya çıkmasından 4-15 yıl sonra ölümle sonuçlanmaktadır. 65 yaş ve üzerindeki her 15 kişiden 1 inde alzheimer hastalığı görülmektedir. 65 yaşından önce görülme olasılığı da vardır. Ülkemizde 300 bin alzheimer hastası mevcuttur.






#Carla Brammall
#Alzheimer
#Bunama
#Erken bunama
7 yıl önce