|

Abide Şahsiyetler unutulmadı

Anadolu coğrafyasında yaşamış, geçmişten günümüze belleklerde yer etmiş ve tarihe mal olmuş ‘Abide Şahsiyetler’ Bahçelievler Belediyesinde gerçekleştirilen etkinliklerle anılıyor. Altı ay boyunca devam edecek etkinlikler dizisinde her ay bir ‘Abide Şahsiyet’ yâd edilecek.

Yeni Şafak
15:59 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 25/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Abide Şahsiyetleri anma programları kapsamında ilk olarak "Anadolu'nun kalbi Ebu'l Hasan Harakani”  konuşuldu. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Cemalnur Sargut ve vatandaşlar katıldı.


‘Abide Şahsiyet, Anadolu'nun kalbi Ebu'l Hasan Harakani’yi’ anma programına konuşmacı olarak; Harakani Vakfı Bşk. Yavuz Selim Uzgur, Prof. Dr. Ruhi Ayangil, Prof. Dr. Ahmet Taşğın ve Doç. Dr. İrfan Çiftçi katıldı.  Programın moderatörlüğünü ise Araştırmacı-Yazar Sadık Yalsızuçanlar üstlendi. Anma programının açılışında konuşan Belediye Başkanı Osman Develioğlu; “Bizlere nefes veren, ışık tutan abide şahsiyetleri anacağımız etkinliğimizde ilk olarak Ebu'l Hasan Harakani hazretlerinin hayatını, felsefesini ve dünya görüşünü çok kıymetli üstatlarımızdan dinledik. Vatandaşlarımız, gençlerimiz bu abide şahsiyetleri dinleyip tanıdıkça bu topraklara olan sahibiyet duygumuz daha da artacaktır” dedi.


Etkinliklerinde daha sonra sırasıyla ‘Bir aşk hikâyesi, Yaman Dede’, ‘Bir dostluk ve medeniyet öyküsü Fethi Gemuhluoğlu’, ‘Bir memleket sevdalısı Ahmet Tevfik İleri’, ‘Bir Kur-an sevdalısı Gönenli Mehmet Efendi’, ve ‘Osmanlının ruhu Şeyh Edebali’ anılacak. Ebu'l Hasan Harakani : Anadolu'nun Kalbi Harakani, Anadolu’yu mayalayan gönül sultanı. Gazneli Mahmud'un, İbni Sina'nın, Tuğrul ve Çağrı Beylerin kendisinden feyizlendiği bir arif. Anadolu’yu vatan yapan, Sultan Alparslan'ın ordularına zemin hazırlayan , "Türkistan'dan Şam'a kimin ayağına diken batsa Harakani’nin ciğerine batmıştır" diyen, bu topraklarda aşkın ve şiirin yaygınlaşmasını sağlayan bir kâmil zat olduğunun altını çizdi.

#Ebu'l Hasan Harakani
#Gazneli Mahmud
#İbni Sina
9 yıl önce