|

Bu millet geleceğe ümitle bakabilir

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, son kitabı “Medeniyetler ve Şehirler”i İstanbul’da imzaladı. Beyazıt'taki Kitap ve Kültür Fuarı’nda konuşan Davutoğlu, “Kitap sevgisi olan okuyucuları gördükçe bu milletin geleceğe ümitle bakacağına inanıyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:32 - 27/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Fotoğraf: Talha Menteş
Fotoğraf: Talha Menteş

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevden ayrıldıktan kısa bir süre sonra yayımlanan 'Medeniyetler ve Şehirler' kitabı için düzenlenen imza gününe katıldı. Beyazıt'taki 35. Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen etkinliğe katılımcılar yoğun ilgi gösterdi. Saat 16.00'da başlaya cak etkinlik için okurlar saatler öncesinde, ellerinde kitaplarıyla Beyazıt Meydanı'nda toplandı.



ÜÇ MUTLULUĞU YAŞADIM


Kitapseverleri selamlayan Davutoğlu tören öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Allah beraberliğimizi daim eylesin. Bir yazar için en güzel anlardan biri dolaylı olarak iletişime geçtiği okurlarıyla, bir hoca için en güzel anlardan biri bilgi alışverişinde bulunduğu talebeleriyle, bir devlet adamı için en önemli anlardan birisi de ülkenin geleceğini kendilerinde gördüğü gençlerle buluşmaktır. Ben şimdi bu üç güzel anı birlikte yaşamamanın mutluluğunu hissediyorum.”





BİR VUSLAT ANI


“Okuyucularımla buluşma bir vuslat anı. Kitap okuduğum zaman yazarıyla diyalog halinde olurum” diyen Davutoğlu şöyle devam etti: “Okuyucularımla buluşunca bunun mutluluğunu hissediyorum. Bir hoca olarak ne zaman talebelerimle buluşsam dünyanın en mutlu insanı olurum. Başbakan olduğum dönemde de hissetmişsinizdir, en mutlu anlarım gençlerle buluştuğum anlardır. Çünkü onların ufuklarında kaderimizin çizgilerini hissederiz. İnsanlar kitap için sıcak altında, oruç halinde 3 saat sonraki tören için gelmişlerse bu millet geleceğe ümitle bakabilir dedim.” Konuşmanın ardından düzenlenen imza töreninde Davutoğlu hem kitabını imzaladı hem vatandaşlarla sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdi.


#Ahmet Davutoğlu
#Beyazıt
#Medeniyetler ve Şehirler
8 yıl önce