|

Doğal taşları sanat eserine dönüştürüyor

Bilecik'te, çocukluğunda yağlı boyayla resim yapmaya başlayan 46 yaşındaki İsmail Kısık, son 10 yıldır resimlerinin üzerine doğal taşları, kendi geliştirdiği özel bir teknikle yapıştırarak sanat eserine dönüştürüyor. Çocukluğunda yağlı boyayla resim yapmaya başlayan İsmail Kısık, doğal taşları, son 10 yıldır resimlerinin üzerine özel bir teknikle yapıştırıyor. Kısık, "Bir haftada tamamlanan tablonun bir metrekaresinde 10 bin taş bulunuyor. Taşların her biri tek tek elle yerleştiriliyor" ifadelerine yer verdi.

Yeni Şafak
12:04 - 31/05/2015 Pazar
Güncelleme: 09:06 - 31/05/2015 Pazar
AA

Mermer fabrikalarında yöneticilik yaptıktan sonra kendisine ait bir atölye kuran Kısık açıklamasında, Türkiye'de 15 ila 20 yıl önce başlayan yeni mesleklerden birisinin mozaikçilik olduğunu söyledi.



Anadolu'da geçmişte birçok mozaik sanatının görüldüğünü ifade eden Kısık, taşlarla İslami ve Türk eserleri yapmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:



"Bir Zeugma gibi Ayasofya'daki Hazreti İsa figürü gibi ben de bizim figürlerimizi işlemek istiyorum. Yani sanatın iyi tarafını almak istiyorum. Tam anlamıyla sanatı kendi çabalarımla belirli bir noktaya taşımak istiyorum. Bu konuda da Bilecik'te çalışmalarıma başladım. Bir katalog veya bir sergi açmak suretiyle de çoğaltmak istiyorum. Çocukluğumdan beri yağlı boya tablo ve resim yapmayı çok seviyorum. Yıllarca buna hep devam ettim. Son 10 yıldır doğal taşlara merak saldım ve kendim taşlarla mozaik yapmaya başladım. İlk zamanlar hobi olarak yaptığım bu sanatı artık daha profesyonelce geliştireceğim."



Kısık, mozaik çalışmalarını yaparken kullandığı tekniği kendisinin geliştirdiğini vurguladı. Herhangi bir fayansı bir santimetre genişliğinde çubuk halinde aldıktan sonra kerpeten ile tek tek 3 milimetre patlattığını anlatan Kısık, "Patlatmada işçilik olmadan taşın içindeki doğal renk ve kristal yapı ortaya çıkıyor. Tonlarla aynı yağlı boya resim yapar gibi tonlama yaparak mozaik çalışıyorum. Bir haftada tamamlanan tablonun bir metrekaresinde 10 bin taş bulunuyor. Taşların her biri tek tek elle yerleştiriliyor" diye konuştu.

#Bilecik
#Doğal taşları sanat eserlerine dönüştürüyor
#Doğal Taşlar
9 yıl önce