|

Engelsiz Türkiye Ödülleri programı

Engelli bireylerin yetenek ve üretim potansiyelleri konusunda toplumda farkındalığı artırarak istihdam imkânlarını artırmak için, Bağcılar Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler, STK'lar ve özel sektör işbirliğiyle 3 yıldır Birlikte Daha Güzel isimli bir kampanya ödül töreni ile taçlanacak.

Yeni Şafak
10:37 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:48 - 27/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kampanya kapsamında engelli-engelsiz bireylerin “Türkiye'nin Yeni Yazarları- Yazarlık Atölyesi, Türkiye'nin Yeni Çizerleri- Çizer Atölyesi, Birlikte Yemek Yapıyoruz-Türkiye Yemek Yarışması, Maviye İlk Adım, Birlikte Yemek Yapıyoruz- Uluslararası Yemek Yarışması ve Birlikte Daha Güzel Dergisi” gibi birçok proje gerçekleştirildi.


En son yapılan proje ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa'ın sunuş yazısıyla hazırlanan, ülkenin ilk engelli ve engelsiz birlikte yaşama kültürü dergisi olan “Birlikte Daha Güzel Dergisi” çıktı. Dergi; görsel, görme engelliler için kabartma, dijital web, PDF ve sesli olmak üzere 5 ayrı formatta hazırlandı. Ayrıca kampanya kapsamında “Altın Kalem Ödülleri, Engelsiz Çizer Ödülleri, Altın Tencere Türkiye Ödülleri, Altın Tencere Dünya Ödülleri ve Engelsiz Türkiye Ödülleri” gibi ödül törenleri de düzenleniyor.



Engelli bireylerle birlikte yaşama kültürü konusuna katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşları hem ödüllendirmek hem de yeni kişi, kurum ve kuruluşları teşvik etmek hedefiyle Engelsiz Türkiye Ödülleri isimli ödül töreni programı hazırlandı. İlki bu yıl düzenlenecek olan program, 3 yıllık planlama kapsamında; “Engelsiz Balkan Ödülleri, Engelsiz Ortadoğu Ödülleri, Engelsiz Türk Cumhuriyetleri Ödülleri ve Engelsiz Dünya Ödülleri” isimleri altında yurtdışında da düzenlenecek.


Engelsiz Türkiye Ödüllerine Uygun Görülen Adaylar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversite, STK, Gazeteci, Yazar ve Engelli Yakınından oluşan jüri heyetinden belirlendi.



Ödül töreni, 9 Mayıs Cumartesi Saat 19.00'da İstanbul'da Bağcılar Engelliler Sarayı'nda yapılacak.


#Bağcılar Engelliler Sarayı
#Engelsiz Balkan Ödülleri
#Engelsiz Ortadoğu Ödülleri
#Engelsiz Türk Cumhuriyetleri Ödülleri
#Bağcılar Belediyesi
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
#Milli Eğitim Bakanlığı
#Üniversiteler
#STK
9 yıl önce