|

Kadınların 'Sessiz Çığlığı' için bebek sergisi

Eskişehirli inşaat mühendisi Arzu Özer, melek formunda yaptığı kadın bebeklerle sergi açtı. Özer, bebeklerin kanatlı olduğunu ancak ağızlarının olmadığını söyleyerek, "Bütün kadınlar bence melektir, kadınların sessiz çığlığını bu şekilde duyurmaya çalıştım" dedi.

Yeni Şafak
16:16 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:20 - 25/12/2014 Perşembe
DHA
Uzun yıllar yaptığı inşaat mühendisliğini bırakan evli iki çocuk annesi Arzu Özer, evinde Art Doll (bebek sanatı) alanında üretim yapıyor. Arzu'nun Bebekleri adıyla yaptığı bebeklerini internet üzerinden satışa da sunan Özer, yılbaşı konseptine uygun olarak yaptığı kadın bebeklerle Eskişehir'deki Çamurdam Sanat Atölyesi'nde ilk kişisel sergisini açtı. 150 kadın bebeğin yer aldığı serginin açışına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile çok sayıda kişi katıldı.

MELEK BEBEKLER YENİ YILDA ŞANS GETİRECEK

Yeni yılı meleklerle karşılamanın yaratacağı neşe ve umut duygusunu yaratmayı amaçladığını belirten Arzu Özer, "Dünyada yeni yılı meleklerle karşılamanın şans getireceğine inanılır. Bu amaçla bebeklerimi melek formunda ve hediyelik eşya boyutunda tasarladığım" dedi.

24 Ocak 2015 tarihine kadar izleyicilere açık tutulacak olan sergide, modacı Nur Yerlitaş'ın da aralarında olduğu birbirinden ilginç kadın bebekler bulunuyor. Bebeklerinde yeni yıl nedeniyle melek kanatları olduğunu, kadınların sessiz çığlığını göstermek için de bebeklere ağız yapmadığını belirten Arzu Özer, "Bebeklerin ağızları yok. Kadınlar çok konuşuyor, en çok kadınlar konuşuyor diyorlar. Kadının konuştuğu falan yok. Anlatmaya çalışıyorlar, kendilerini ifade etmeye çalışıyorlar" dedi.

Açılışına katıldığı sergiyi gezen Eskişehir Tepebaşı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Ahmet Ataç da kızı Zeynep için 'Uykucu melek bebek' aldı.

 
#Melek bebekler
#kadınların sessiz çığlığı
#sergi
9 yıl önce