|

“Lüküs Hayat” İstanbul'da oynayacak

Eskişehir’de sahnelenmeye başladığı Ekim ayından bu yana kapalı gişe oynayan “Lüküs Hayat” isimli müzikal, İstanbul Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde (PSM) izleyici karşısına çıkacak.

Yeni Şafak
16:47 - 27/01/2015 Salı
Güncelleme: 14:50 - 27/01/2015 Salı
IHA
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrasının işbirliği ile sahnelenen müzikalin yönetmen koltuğunda, duayen tiyatrocu Haldun Dormen oturuyor. Ekrem Reşit Rey’in kaleme aldığı müzikleri, Cemal Reşit Rey’e ait olan eserin şarkı sözleri, Nazım Hikmet Ran ve Ekrem Reşit Rey tarafından yazıldı. Aytuğ Ülgen’in orkestra şefliğini üstlendiği bir Türk müzikali klasiği olan “Lüküs Hayat”, Avrupa’nın en kapsamlı ilk üç performans merkezinden biri olarak gösterilen Zorlu Center PSM’de sahnelenecek. Haldun Dormen'in yeniden yorumladığı oyun, Eskişehir Şehir Tiyatrolarının yetenekli oyuncu kadrosunun oluşturduğu enerjiyle izleyicilere unutulmaz bir tiyatro deneyimi yaşatıyor. Müzikalin dekor tasarımını Barış Dinçel, kostüm tasarımını Tülay Kale, ışık tasarımını Ersen Tunççekiç ve koreografisini Selçuk Borak gerçekleştirdi.


Eskişehir Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Emre Basalak, her gösteride biletlerin günler öncesinden tükendiğini belirtti. Bu durumun gurur verici olduğunu ifade eden Basalak; “Lüküs Hayat Müzikalini Eskişehir’de Ekim ayında sahnelenmeye başladık. Bin 200 kişilik kongre merkezimizde izleyici ile buluşan oyunumuzun her gösteriminin biletleri günler öncesinden tükenerek çok kısa bir zamanda 16 bin seyirci sayısının üstüne çıkmayı başardı. Aynı ilgi ve beğeniyi İstanbul seyircisinin de gösteriyor olması bizim için gurur verici bir durum” şeklinde konuştu.


Biletleri günler öncesinden tükendiği açıklanan müzikalin, Zorlu Center PSM’nin 2 bin 262 kişilik koltuk kapasiteli dev salonunda 6, 7, 8 Şubat 2015 tarihlerinde saat 20.30’da sahneleneceği belirtildi.


 
#Lüküs Hayat
#Emre Basalak
#İstanbul
#Eskişehir
9 yıl önce