|

Malatya festivali coşkuyla başladı

Bu yıl 5.si düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, açılış töreniyle başladı. Yeni Şafak gazetesi ve TV Net’in de sponsor olduğu festivalde sinema oyuncuları Selda Alkor, Ünal Küpeli ve İzzet Günay ile Türkmenistan halk sanatçısı Hocakulu Narlıyev’e onur ödülü verildi.

04:00 - 23/11/2014 Pazar
Güncelleme: 12:16 - 23/11/2014 Pazar
Yeni Şafak

5’nci Malatya Uluslararası Film Festivali’nde heyecan başladı. Yeni Şafak gazetesi ve TV Net’in de sponsor olduğu film festivalinde, Türk sineması oyuncuları Selda Alkor, Ünal Küpeli ve İzzet Günay ile Türkmenistan halk sanatçısı Hocakulu Narlıyev’e Onur Ödülü, Sadi Çilingir ve Necip Sarıcı'ya ise Emek Ödülü verildi. 


130 FİLM GÖSTERİLECEK

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda,  Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile düzenlenen festivalde 130’a yakın filmin gösterimi, sergiler, söyleşiler ve atölye çalışmaları yapılacak. Festival 27 Kasım Perşembe akşamına kadar devam edecek. 


KATILIM YÜKSEKTİ

Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Festival Açılış Töreni’ne Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Süleyman Kamçı, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Malatya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra ödül verilen sanatçılar, sinemaseverler ve jüri üyeleri katıldı. 


ÖDÜLLER DAĞITILDI 

Açılış konuşmalarının ardından Onur ve Emek Ödülleri sahiplerine verildi. Festivalin Onur Konuğu Türkmen Yönetmen Hocakulu Narlıyev de Onur Ödülü’nü alırken sinemanın birleştirici yönüne vurgu yaparak Malatyalıların kendileri için çok yakın bir kardeş olduğunu söyledi.


Beyaz perde birleştirdi

Festivalde Onur Ödülüne değer görülen Malatyalı Yönetmen Ünal Küpeli, “Sinemanın yüzüncü yılında kendi yetiştiğim şehirden böyle bir ödül aldım, teşekkür ederim” diyerek duygularını belirtti. Sinemanın yakışıklı jönü İzzet Günay da ödülünü alırken “Sinemanın büyüsü ile bir araya geldik bu güzel günü organize eden ekibi ve Malatya’yı kutluyorum” dedi.  Türkiye sinemasının “Çiçekçi Kız”ı Selda Alkor ise onur ödüllerinin sanatçılar için ayrı bir önem taşıdığını vurgularken oyuncuların sanat hayatları boyunca bu ödül için çalıştığını belirtti. Ve Alkor, ödülünü 100 yıl önce başlayan sinema serüvenini bizlere kadar taşıyan; ama şu an aramızda olmayan tüm sinema emekçileri adına aldı. 


Emekçiler unutulmadı

Malatya Uluslararası Film Festivali sadece beyazperde önünde olanları değil, sinemaya emek verenleri de onurlandırarak emeğe sahip çıktı ve bu yıl ilk defa emek ödülleri verildi. Emek Ödülü’ne değer görülen Sadi Çilingir de Atatürk’ün sinemaya layık olduğu ehemmiyetin verilmesi gerektiği sözünü hatırlatarak, kendisinin de sinemaya layık olmak için çalıştığını ifade etti.

#malatya film festivali
#İzzet Günay
#selda alkor
9 yıl önce