|

'Mıknatıs' çocuğun hedefi Guinnes

Bosna Hersek'in orta kesimlerindeki Kakanj şehri yakınlarında bulunan Kuyavçe köyünde yaşayan, bozuk para, ütü ve telefon gibi metal eşyaları mıknatıs gibi çeken 13 yaşındaki Elvir Silayciya, Guinnes'e girmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
12:35 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:46 - 26/01/2015 Pazartesi
AA
"Mıknatıs" özelliği ile görenleri hayrete düşüren Silayciya, bu özelliği nedeniyle Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek istiyor. İlk bakışta diğer çocuklardan ayırt edilemeyen Silayciya, yaptığı açıklamada, "mıknatıs" özelliğini "tesadüfen" keşfettiğini söyledi. Birkaç ay önce, televizyon izlerken bir adamın üzerine farklı metalleri çektiğini gördüğünü anlatan Silayciya, "Ben de denemek istedim, başardım" dedi. Silayciya, "yeteneğini" okul arkadaşlarına da açıklama kararı aldığında, arkadaşlarının şaşırdığını anlatarak, "Bir keresinde bir arkadaşım 1.5 metre uzaktan cep telefonunu havaya attı. Vücudum telefonu üzerine çekti. Vücudumun böyle bir özelliği olmasından dolayı memnunum" diye konuştu.


Vücudunun "daha ağır" metalleri de çekebileceğine inanan Silayciya, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor. Silayciya, henüz yaşı ve vücudu küçük olduğundan rekor denemesini ilerleyen yıllarda yapmayı planladığını söyledi. Silayciya, geçtiğimiz günlerde Japonya'dan bir televizyon kanalının kendisi ile ilgili haber yapmak üzere evlerine geldiğini belirterek, "Önce bu özelliğime inanmadılar. Evden çıkmamı, çekimleri başka bir ortamda yapmamızı istediler. Sonra bir mağazaya gidip, yeni kaşıklar aldılar. Vücudumun neler yapabildiğini onlara da kanıtladım" ifadesini kullandı.


Şaka zannettik

Elvir'in anne ve babası, oğullarının "mıknatıs" özelliğini ilk gördüklerinde, kendilerine "şaka" yaptığını düşündüklerini anlattı. Elvir'in babası Emir Silayciya, otobüsle yolculuk yaptıkları esnada, oğlunun, üzerindeki tişörtü çıkarıp vücuduna üç cep telefonu yapıştırdığını belirterek, "Farklı bir şeyler olduğunu gördüm ama önce bir hile olduğunu düşündüm" ifadesini kullandı.

Diğer aile fertlerinden hiçbirinin "mıknatıs" özelliği olmadığını söyleyen Emir Silayciya, "Sadece eşimin babasında böyle bir özellik var ama o da Elvir ile kıyaslandığında çok daha zayıf" şeklinde konuştu. Bu arada, Elvir Silayciya'nın "mıknatıs" özelliği ile açıklama yapan doktorlar ise bunun "tıbbın çözebileceği bir sorun olmadığı" konusunda hemfikir.
#mıknatıs çocuk
#bosna hersek
#Kakanj
#Elvir Silayciya
9 yıl önce