|

Murat Göğebakan adına kültür merkezi

Kansere yenik düşen sanatçı Murat Göğebakan'ın adının verildiği Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Bakan Çelik, "Merkeze adını vererek Murat Göğebakan kardeşimizi selamlamış oluyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/01/2015 Cuma
Güncelleme: 21:37 - 29/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
Geçen yıl temmuzda kan kanserine yenik düşerek hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan’ın adının verildiği kültür merkezi dün Adana'da açıldı. Açılışa, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Vali Mustafa Büyük, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ve sanatçının annesi Hatice Göğebakan ile çok sayıda davetli katıldı. Bakan Çelik, yaptığı konuşmada Murat Göğebakan’ın adını, kültür merkezine vererek bir kez daha andıklarını söyledi.

GÖĞEBAKAN’A SELAM

Tesisle hem Adana’da hem Ceyhan ilçesinde yeni çalışmalara daha kuvvetli şekilde imza atacaklarını ifade eden Çelik, “Kültür merkezimize bu topraklardan çıkmış Murat Göğebakan kardeşimizin adını vererek kendisinin bıraktığı hatırayı da bir kez daha selamlamış oluyoruz” diye konuştu. Çelik, kültür merkezinin haftanın her günü açık olması gerektiğini bildirerek, buranın sahibinin gençler olduğunu, faaliyetlerine de gençlerin karar vereceğini kaydetti.

SÜRPRİZ OLDU

Göğebakan’ın annesi Hatice Göğebakan ise kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, oğlunun adını ölümsüzleştiren başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, Bakan Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Göğebakan, “Çok güzel bir sürpriz oldu. Gözyaşlarımı zor tutuyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kültür üzerinde sivil baskı var

Açılışın ardından Adana’dan Kahramanmaraş’a geçen Bakan Çelik,  burada “Yeni Türkiye ve Kültür” konulu panele katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada Türkiye’de devlet eliyle yapılan kültürel baskı ve müdahalelerin artık yapılmadığını ancak şimdi de kültürel hayatın içerisindeki sivil diktatörlüklerin bu baskıyı gerçekleştirdiğini kaydetti. Çelik, “Devlet tiyatrolarında şimdiye kadar Necip Fazıl’ın eserleri oynanmamıştı. Diğer eserler oynamaya devam etsin ama Necip Fazıl’ın eserleri de oynanmaya devam etsin dediğiniz zaman bunu baskı ve sansür olarak algılıyorlar” dedi.

#Murat Göğebakan
#kültür merkezi
#Adana
#Ömer Çelik
9 yıl önce