|

Pamukkale'nin "ziyaretçi kapısı" yenilenecek

Pamukkale'nin Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi'nin bu ay içinde ihale edilerek, yöresel mimariye uygun bir şekilde yeniden yapılacağı bildirildi. Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi, yöresel mimariye uygun kapısıyla turistleri karşılayacak.

Yeni Şafak
11:32 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:36 - 7/05/2015 Perşembe
AA

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, kentin önemli turizm merkezi olan ve UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin, Kuzey Kapı Ziyaretçi Kabul Merkezi'nin yöresel mimariye uygun yapımı amacıyla ihalesinin mayıs ayı içinde yapılacağı belirtildi.



Yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Pamukkale'nin, misafirlerini daha modern ve yöreye uygun yapısıyla karşılayacağınının vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Yapılacak imalatlar ile Pamukkale Kuzey Kapısının modern ve yöresel mimariye uygun bir görünüm kazanması amaçlanıyor. Bu kapsamda 5 bin 462 metre kare proje alanı içerisinde 6 hediyelik eşya dükkanı, 2 kafeterya, güvenlik odası, ofis ve danışma birimleri, bilgilendirme salonu, VİP salonu, sağlık ve doktor odası, sistem odası, mutfak, bay ve bayan WC birimleri yer alıyor."



İhaleye esas proje ve yaklaşık maliyet çalışmalarının tamamlandığının ifade edildiği açıklamada, ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağı belirtildi.



'Beyaz cennet' Pamukkale'nin kuzey girişine 1993 yılında yapılan uzay çatılı ziyaretçi kabul merkezinin tarihi dokunun görünümünü bozduğu gerekçesiyle 2011 yılında yıkılmasına karar verilmişti.

#Pamukkale
#Ziyaretçi kapısı
#Turizm
#Sit
9 yıl önce