|

Usta fotoğrafçılar "kamp" kuracak

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanat Derneği'nin (MAFSAD) düzenleneceği "Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi" kapsamında yurtdışından ve yurtiçinden gelecek uzman fotoğrafçılar, Neolitik Çağ'dan kalan kalıntıların ve kaya oluşumlarıın yer aldığı Levent Vadisi'ni fotoğraflayacak.

Yeni Şafak
16:26 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 13:31 - 26/05/2015 Salı
AA

Malatya Valisi Süleyman Kamçı,Fırat Kalkınma Ajansınca desteklenen projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sanatın duyguları arındıran, hayatın güzelliklerini ortaya çıkararak farklı anlamlar yükleyen muazzam bir kaynak olduğunu belirtti.



İnsanın fıtratı gereği daima güzeli aradığını söyleyen Kamçı, sanatın, duyguların ve estetiğin dışa vurumu, geçmişten geleceğe kurulan kültür köprüsünün en önemli ayağı olduğunu anlattı. Kamçı, "Fotoğraf sanatı, herkesin baktığı objede, herkesin görmediği bir tarafı görebilmek, insanlara farklı bakış açıları sunabilmek, görülmeyeni gösterebilmek gibi ilkeleri esas alır" dedi.



Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan da Levent Vadisi'nin çok sayıda mağarayı içinde barındıran bir doğa harikası olduğunu ifade ederek, burada geçmişte insanoğlunun yaşamışlığına pek çok iz bulunduğunu söyledi.



"Ankara'nın doğusunda bir ilk olacak"


Fotoğraf sanatçısı Mustafa Ertekin, Malatya'nın kültürel, tarihsel değerleri ve doğal güzelliklerine farkındalık oluşturmak amacıyla Fotokamp'ın organize edildiğini anlattı. Uluslararası fotoğraf şenliği yapmanın cesaret gerektirdiğini kaydeden Ertekin, "Türkiye'de bir çok örneği var, fakat Ankara'nın doğusunda yapılan bu tür bir kamp ilktir" diye konuştu.



Uluslararası Malatya Fotokamp'a İbrahim Demirel, Erdal Kınacı, Çerkes Karadağ, Tarık Yurtgezer, Tekin Ertuğ, Özcan Yurdalan, Arjen Jan Swart, Kemal Sebkhiz, Mathias Depardon gibi fotoğraf sanatçıları ile Milli Dağcı Doğan Palut da katılacak.



Fotokamp'ta Levent Vadisi'ne 250 kişinin konaklayabileceği çadırlar kurulacak. 11-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak etkinlikte, doğa yürüyüşleriyle Nemrut Dağı ve çeşitli ilçelere geziler de düzenlenecek.



Kampta, atölye çalışmaları, kaya tırmanışı, taş atma yarışması gibi organizasyonlar da gerçekleştirilecek.



#İbrahim Demirel
#Erdal Kınacı
#Çerkes Karadağ
#Tarık Yurtgezer
9 yıl önce