|

Dünyanın hattatı İstanbul''da buluştu

IRCICA''nın bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Hat Sanatı Buluşması çerçevesinde 32 ülkeden 150 hattat, hüsn-ü hattın başkenti İstanbul''da buluştu. Paneller, atölye çalışmaları ile hat sanatının dünü ve bugününün konuşulduğu programda, Uluslararası Hattatlar Birliği''nin kuruluşu da ilan edilecek.

Kültür Servisi
00:00 - 14/09/2014 Pazar
Güncelleme: 20:58 - 13/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Dünyanın hattatı İstanbul''da buluştu
Dünyanın hattatı İstanbul''da buluştu

İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi, IRCICA''nın bu yıl ilk kez düzenlediği Uluslararası Hat Sanatı Buluşması''nın resmi açılışı, dün Grand Cevahir Otel''de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik''in katılımıyla yapıldı. Törene IRCICA Genel Direktörü Halit Eren ve 32 ülkeden gelen 150 hattatın yanı sıra; hat dernekleri başkanları, araştırmacılar, hat uzmanları ve sanatseverler katıldı.

OTUZ HATTATA İCAZET

Yurt içi ve dışından 30 hattatın icazet töreninin yapılmasının ardından başlayan panellerde, hat sanatının tarihi gelişimi ve bugünkü durumu ve eğitimi konuşuldu. Bugünkü programda ise dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen, hat sanatına emek vermiş hocalarla hasbihaller gerçekleştirilecek. Hasbihal programı devam ederken aynı zamanda saat 10.00 ve 16.00 saatleri arasında Omar al- Jumni, Ali Shirazi, Haji Nureddin, Sabah Maghdid ve Ferhat Kurlu tarafından atölye çalışması gerçekleştirilecek. 18.30''da yeni kurulan Uluslararası Hattatlar Birliği''nin kuruluşunun ilan edilmesinin ardından, Doğan Dikmen Grubu tarafından hattat bestekarların eserlerinin icra edildiği bir konser gerçekleştirilecek. Cuma günü Dolmabahçe Sanat Galerisi''nde açılan hat sergisi ise 16 Eylül''e kadar görülebilecek.

10 yıl önce