|

Fatih''te Dostluk sergisi

Fatih Belediyesi''nin kardeş şehri Wiesbaden''li ressam ve sanatçılardan oluşan ''Grup 50'' Fatih''te resim sergisi açtı. Fetih Belediyesi''nin iç avlusunda açılan serginin açılış törenine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Almanya''dan gelen sanatçıların yanı sıra belediye çalışanları ve sanatseverler katıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 28/10/2014 Salı
Güncelleme: 16:49 - 28/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Fatih''te Dostluk sergisi
Fatih''te Dostluk sergisi

Serginin açılışı öncesi yapılan törende ''Grubu 50'' adına Tom Sommerlatte bir konuşma yaptı. Sommerlatte; Grup 50''nin bir şehir grubu olduğunu belirterek. ''Bizler Wiesbaden''de aynı şehirde yaşayan insanlarız. Grup 50''de aynı şehirde yaşayan insanların 1950 yılında kurduğu 64 yıllık bir mazisi olan 20 üyeli bir gruptur. 14 üyesinin eseri burada sergilenmektedir.

Biz bu sergiyi birçok ülke ve şehirde sanatseverlerin beğenisine sunduk. Şimdi de kardeş şehrimiz Fatih''te olmaktan ve burada Türk sanatseverlerle bir araya gelmekten çok mutluyuz. Burada temel hedefimiz Almanlarla Türklerin yakından tanımasına katkıda bulunmak'' diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından Başkan Demir ve Tom Sommerlatte birlikte sergiyi gezdi. Sergi; 7 Kasım''a kadar Fatih Belediyesi''nin iç avlusunda sanatseverlerle buluşacak.


9 yıl önce