|

Flamenko'nun yıdızları Ekim'de Ankara'da

00:00 - 23/09/2011 Cuma
Güncelleme: 22:18 - 22/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Flamenko'nun yıdızları Ekim'de Ankara'da
Flamenko'nun yıdızları Ekim'de Ankara'da

Flamenko alanında, Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası festivali, dünyada sürekliliği olan sekiz festivalden biri, katılımcı ülke sayısının zenginliği bakımından dünyada birinci festival olma özelliğini taşıyan ve bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Flamenko Ankara Festivali, 5-9 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalde konserlerin yanısıra film gösterimi, festival konukları tarafından gerçekleştirilecek dans ve gitar atölyeleri de yer alacak.

Flamenkonun en iyi müzisyenleri ve dansçıları ile dünya çapında gösteri yapmış ve dans etmiş, İspanya'nın en iyi flamenko dansçısı seçilmiş olan efsanevi dansçı Joaquin Grilo festivalin önemli konuklarından biri olacak. Grilo, 5. Uluslararası Flamenko Festivalinde yeni gösterisiyle dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Birlikte eşsiz bir gösteri sunacak olan, dünyanın en çok ödül kazanmış gitaristlerinden Nino de Pura, flamenkonun en önemli eşlik gitaristlerinden Manola Franco ve İspanya dans birincisi David Perez üçlüsü festivalin diğer önemli konukları olacaklar.

Yunanistan ve Avrupa'da, 2005 yılından bu yana pek çok festival ve gösteride yer almış olan Katarina Voulgari ve grubu Alma Gitana, festivali danslarıyla renklendirecek.

Türkiye'nin sayılı flamenko müzisyenlerinden Ceyhun Güneş ve Murat Köseler, solist Burak Altuni, perküsyonist Çağın Kırca ve İspanyol dansçı Ana Llanes'ten oluşmuş, flamenkonun klasik ve modern örneklerini sunarken dansı ve müziği ustaca sergileyen Duende Flamenco festivalde ikinci kez yer alırken, yeni parçalarını ilk kez seslendirecek.


13 yıl önce