|

"Genç Kaşifler Treni", Bosna Hersek'te

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen "Genç Kaşifler Treni Projesi"ne katılan öğrenciler, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ve Mostar kentlerini ziyaret etti.

Aa
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 11:19 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Genç Kaşifler Treni", Bosna Hersek'te
"Genç Kaşifler Treni", Bosna Hersek'te

Bosna Hersek'e dün ulaşan 118 kişilik erkek öğrenci grubu, gün boyunca ülkenin güneyindeki Mostar'daki önemli tarihi ve turistik mekanları ziyaret etme imkanı buldu.

Bosna Hersek ziyaretinin ikinci ve son gününde başkent Saraybosna'yı ziyaret eden öğrenciler, Saraybosna gezisine Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrinin de bulunduğu Kovaçi Şehitliği'nden başladı. Ziyarette, Bosna'daki savaşta hayatını kaybeden şehitler ve merhum İzzetbegoviç'in Kur'an-ı Kerim okundu.

Türkiye'den geçen hafta yola çıkan ve Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Hırvatistan'ın ardından Bosna Hersek'e ulaşan "Genç Kaşifler Treni" bu akşam Bosna Hersek'ten ayrılıp, Sırbistan'a geçecek.

"Genç Kaşifler Treni Projesi"

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Genç Kaşifler Treni", Osmanlı coğrafyasında yer alan dokuz ülkeyi ziyaret edecek.

Tarih bilinci ve sorumluluğuyla hareket eden genç bir neslin yetiştirilmesi için hazırlanan proje katılanların, seyahatler sırasında yapılan etkinliklerle sosyalleşmesi ve düzenlenen yarışmalarla kitap okumaya teşvik edilmesi amaçlanıyor. Geceleri yolculuk eden gündüzleri ise gezen öğrenci grubuna heyette yer alan bir tarih öğretmeni tarafından gidilecek ülkeye dair genel tarihi bilgiler veriliyor.

Proje çerçevesinde trenle, Romanya, Macaristan, Avusturya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya, Kosova ve Yunanistan ziyaret edilecek. Üniversitelerde öğrenimlerini sürdüren ya da mezun olan 19-25 yaşlarındaki gençleri ağırlayan tren, 5 Eylül'de ise 118 kız öğrenciyle yeniden yola çıkacak.

10 yıl önce