|

Japonya-Türkiye ortak sempozyumu

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 90. yılı dolayısıyla "Japonya ve Türkiye: Nereden Geldik Nereye Gidiyoruz" sempozyumu düzenlendi.

Aa
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 17:10 - 23/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Japonya-Türkiye ortak sempozyumu
Japonya-Türkiye ortak sempozyumu

Bir otelde gerçekleştirilen programa katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun, çok istemesine rağmen başka bir programı nedeniyle sempozyuma iştirak edemediğini belirttiği Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in gönderdiği mesajı okudu.

Dursun, Türkiye ve Japonya ilişkilerinin köklerinin eskilere dayandığını ve çok güçlü olduğunu belirtti.

Yaklaşık üç yıl önce Van depreminde Türkiye'ye gelen ve depremde yaşamını yitiren Japon yardım gönüllüsü Dr. Atsushi Miyazaki'yi saygıyla andıklarını ifade eden Dursun, Japon ve Türk halklarının birbirlerine karşı tarihten gelen bir sempatisi ve yakınlığı olduğunu da vurguladı. Dursun, Ertuğrul Fırkateyni faciasına ve sonrasında yaşananlara da değindi.

Haluk Dursun, hükümetin dış politika vizyonunda 2014 yılının, kültür alanında yeni işbirliği fırsatlarının değerlendirileceği bir yıl olarak belirlendiğini söyledi. Çalışmalara hiç ara vermeden devam edeceklerini anlatan Dursun, söz konusu faciayı konu alan film projesinin bir an önce tamamlanmasına da büyük önem verdiklerini sözlerine ekledi.

10 yıl önce