|

Sokağa "Şemsiyeli" Dekorasyon

Diyarbakır'da bir işletmeci iş yerinin bulunduğu sokağı farklı renklerdeki 400 şemsiye ile süsledi.

Aa
00:00 - 10/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 10/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Sokağa "Şemsiyeli" Dekorasyon
Sokağa "Şemsiyeli" Dekorasyon

Diyarbakır'da bir işletmeci iş yerinin bulunduğu sokağı renkli şemsiyelerle dekore etti.

Yenişehir ilçesinde tarihi yapıların bulunduğu Manav Sokak'ta iki bina arasındaki iplere yerleştirilen şemsiyelerle oluşturulan dizayn, esnaf ve vatandaşların yanı sıra kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor

Restoran işletmecisi Cahit Akarlı, Diyarbakır'ın olumsuzluklarla anılmaması için iş yerinin bulunduğu tarihi sokağı renklendirmek istediğini söyledi.

Kimseden destek almadan sokağı şemsiyelerle renklendirmek istediğini anlatan Akarlı, "İki bina arasındaki iplere farklı renklerde 400 şemsiye yerleştirdim. Bu şemsiyeler inşallah Diyarbakır'a güzellikler getirir" dedi.

Akarlı, şemsiyenin dekor amaçlı kullanımının Avrupa'da yaygın olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi:

"İstanbul ve Antalya'daki şemsiyeli sokakların ardından Diyarbakır'da da böyle bir sokak oluşturdum. Bu sokak artık vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yerli ve yabancı turistler şemsiyelerin altında hatıra fotoğraf çektiriyor. Kayseri'den bir aile, sosyal medyadan gördüğü bu sokağı merak ettiği için Diyarbakır'a geldiklerini söyledi. Bu da bizi fazlasıyla mutlu ediyor."

Sokağın sakinlerinden Serdar Akmaz ise 10 yıldan bu yana yaşamını sürdürdüğü mahalleye gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu dile getirdi

10 yıl önce