|

Tenekeci, Edebiyat Akşamları'nda

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ''nin İbrahim Paşa Kültür Merkezi''nde düzenlediği programlardan Edebiyat Akşamları üçüncü yılına başlıyor. Üçüncü yılın ilk programı 22 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 19.00''da Şair İbrahim Tenekeci''nin katılımıyla icra edilecek.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 20/10/2014 lundi
Güncelleme: 13:11 - 20/10/2014 lundi
Yeni Şafak
Tenekeci, Edebiyat Akşamları'nda
Tenekeci, Edebiyat Akşamları'nda

Özgün üslubuyla son dönem şiirinin önde gelen isimlerinden olan İbrahim Tenekeci, programın yapımcısı olan Cevat Akkanat tarafından kendisine sorulacak soruları cevaplayacak.

Edebiyat Akşamları programının en önemli özelliği sohbet havası içinde gerçekleştirilmesi. Bu çerçevede Tenekeci''nin duygu ve düşünce dünyasıyla ilgili merak edilen pek çok husus bizzat kendisinden öğrenilecek. Bunların yanı sıra, biyografisini oluşturan ilginç ayrıntılara temas edilecek…

Programda İbrahim Tenekeci kendi şiirlerinden örnek sunumlar da yapacak. Fakat Edebiyat Akşamları''nın en önemli özelliği, dinleyicilerin aktif katkı sunabilmeleri, yani soru sorup yorum yapabilmeleri…

İbrahim Tenekeci kimdir?

1 Eylül 1970''de Kastamonu''nun Taşköprü ilçesinde doğdu. Yazı hayatına Milli Gazete''de başladı. Sonrasında ağırlıklı olarak Kardelen, Dergâh, Kırklar, Derkenar, Merdiven, Endülüs, Edebi Pankart, Düş Çınarı, İkindi Yağmuru, Kaşgar, Edebiyat Ortamı, Ayraç ve Türk Edebiyatı dergilerinde göründü.

1998-1999''da Sağduyu gazetesinde kültür sanat editörü ve köşe yazarı olarak çalıştı. Bu gazetenin kapanmasından sonra, 1999-2010 yılları arasında Milli Gazete''de köşe yazarı ve düşünce sayfası editörü olarak yer aldı. Ayrıca bir dönem Mehmet Vefa adıyla günlük bulmacalar hazırladı.

İbrahim Tenekeci 2000- 2005 yılları arasında, 36 sayı yayınlanan Kırklar dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Aynı yıllar içinde, Birey ve Birun Yayınları''nda dizi editörlüğünü yürüttü. Bu süre içinde kırktan fazla kitabın yayınlanmasını sağladı. 2005-2010 yılları arasında Dergâh dergisinde çalıştı. 2011''de ise, kısa süreli bir ömrü olan Yeni Söz gazetesinin düşünce ve analiz sayfaları editörlüğünü yaptı.

Halen Profil Yayınları''nda şiir editörlüğü, Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca aylık edebiyat ve fikriyat dergisi İtibar'ın genel yayın yönetmenidir. Ağır Misafir adlı eseriyle, 2008 yılında, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ''Yılın Şairi'' seçildi. Aynı yıl, ''Yılın Yazarı'' ödülünü de aldı.

İbrahim Tenekeci evli ve beş çocuk babasıdır.

ESERLERİ
Şiir:

Üç Köpük

Peltek Vaiz

Güzellik Uykusu

Giderken Söylenmiştir

Ağır Misafir

Kimsenin Kalbi

Deneme:

Uçuş Denemeleri

Son Düzlük

Tüfeksiz Hareketler

Öbür Divan


İbrahim Tenekeci ayrıca üç kitap halinde Dergâh dergisi Şiir, Hikâye ve Yazı Güldesteleri''ni yayına hazırladı.


il y a 10 ans