|

Balıklar ‘Messt’ ediyor

Nakkaştepe’de yeni açılan Messt Balık, alkolsüz ve nezih bir mekanda leziz balıklar ve mezeler tatma imkanı sunuyor bizlere.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2015 Pazar
Güncelleme: 16:50 - 17/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mevsim kış, denizler soğudukça balıkların da lezzeti artıyor. Birçok balık için ideal mevsimdeyiz anlayacağınız. Ama İstanbul’da alkolsüz bir yerde iyi balık yemek ne kadar mümkün diyenleri duyar gibiyim? Sizlere hem mutfağı enfes, hem manzarası nefes kesen bir yerden bahsedeceğiz bu hafta. Mekanımız Nakkaştepe’de. Şöyle Boğaz’a nazır denilen cinsten. İsmi Messt Balık. İsim bazılarına tanıdık gelebilir. Çünkü konum olarak böyle güzel bir yerde daha önce Messt Cafe hizmet veriyordu. Bilhassa yazlık bahçesinde İstanbul keyfi yapmak isteyenlerin tercihi olan mekânın sahipleri, aynı ilgili kışın da sürdürmek için balık konseptinde karar kılmışlar. Balık konusunda Anadolu Yakası’nın iddialıları arasına girmek isteyen mekân açılalı henüz on beş gün oldu. 


ENGİNARIN KALBİNE HÜCUM

Messt Balık’ta taptaze günlük balıklar ve birbirinden leziz mezeler midelere bayram ettiriyor. 90 çeşitlik meze dolabına göz gezdirirken karar vermek çok zor. Çünkü Messt’in şefi Murat Kararmış işinde uzman bir şef. Balık konusunda tecrübeli. Mezeleri Ege’den. Hepsi birbirinden orijinal zeytinyağlılar arasında seçim yapmak zor. Siz en iyisi az az tadına bakın. Enginar kalbi, levrek sarma, Yunan Sarma ilk aklıma gelenlerden. Susamlı uskumru ise bir efsane. Tadına bakmadan dönmeyin. Akdeniz Otları tabağı ise, balığın yanında ot tercih edenlerin favorisi. Tabakta yaban maydanozu, radika, labada, ebegümeci, kuzu kulağı, yaban maydanozu, anason bulunuyor. 


AKDENİZ’İN ÜNLÜSÜ: LAGOS

Bir dönem her şeyin kebabını yapmak çok modaydı. Bu nedenledir ki bugüne dek balık kebabın tadına bakmamıştım. Messt Balık’ta Messt Kebap olarak sunulan balık kebap oldukça leziz. Fakat içerisinde balık olduğunu anlamak pek zor. Bu nedenle balık sevmeyen çocuklara sahip ebeveynlerin imdadına yetişebilir cinsten. Mekanın mönüsünde klasik kızartma, ızgara balık çeşitleri var elbette. Lüfer, levrek, çupra, kalkan, hamsi, sinarit, mercan, fangiri, fener gibi balıkların haricinde farklı tatlar denemek isteyenlere Lagos pirzola, Gülger kavurma gibi alternatifler de sunulabiliyor ki bence tercih edilebilir. Bilhassa Lagos pirzola oldukça leziz. 


Lor tatlısı enfes

Şef Murat’ın hazırladığı balıklar ve mezelerin ortak özelliği reçetelerinin Messt Balık’a ait olması. Uzun uzun yapılan denemeler sonucu oluşturulan mönü bu yüzden kıymetli. Messt Balık’ta taptaze balıklar güveç, ızgara, buğulama veya beğendi şeklinde konuklara sunuluyor. Balıkçı olur da balık çorbası olmaz mı? O da var. Levrek balığından yapılan çorba başlangıç için tercih edilebilir. Tatlıya ise ayrı bir yer ayırmak gerek. Bilhassa lor tatlısı enfes. Bunun yanı sıra yine ağır olmayan ayva, cevizli incir, fırın helva ve irmik de hazır bulunuyor. Tatlılar hafif, balığın üzerine doymuş midenize baskı yapmıyor. Denemekte fayda var! Seksen kişi kapasiteli mekânda isteyenler için kahvaltı servisi de yapılabiliyor. Messt Balık’ta bir kişi ortalama 60 liraya karnını doyurabiliyor. Mekân 12.00 ile 24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. 

#messt
#balık
#restoran
#yemek
9 yıl önce