|

Dişlerinize pembe gülüşler

Gülümserken diş etleriniz gülüşünüze gölge mi düşürüyor? Estetikte birçok alanda uygulanan botoks mucizesi, pembe estetikle, güzel bir gülüşün önemli unsurlarından olan dişetlerinin güzel görünmesi konusunda da işe yarıyor.

00:00 - 16/11/2008 Pazar
Güncelleme: 14:20 - 15/11/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Dişlerinize pembe gülüşler
Dişlerinize pembe gülüşler

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dişetlerine botoks ile uygulanan pembe estetik hakkında bilgi verdi. Dişetlerinin, gülüş esnasında en önemli kriterlerden biri olduğunu söyleyen Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, estetik bir gülümsemenin yalnız beyaz, muntazam dişlerle değil, bu dişlere uyumlu diş etleri ile mümkün olduğuna dikkat çekti. Estetik dişeti uygulamalarının pembe estetik olarak tanımlanabileceğini belirten Kışlaoğlu, “Diş etlerinin sağlığı, rengi ve seviyesi diş estetiğini tamamlar” diyerek göze hoş gelen, uyumlu ve temiz bir gülüş sağlamanın ilk adımının diş ve dişeti uyumunu sağlamak olduğuna vurgu yaptı.


Ağrısız sızısız pembe estetik

Diş Hekimi Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, pembe estetik adını verdiğimiz bölgede en çok karşılaştığımız sorunun, gereğinden fazla görünen dişetleri ya da asimetrik dişeti seviyeleri olduğunu söyledi. Dr. Kışlaoğlu şöyle devam etti: “Elbette bu durumu düzeltmeden estetik bir diş hekimliği uygulamasından bahsetmek imkânsızdır. Estetik diş hekimliği uygulamalarından olan ve “Gingivoplasti” adı verilen küçük bir operasyon ile bu tip fazla görünen ya da asimetrik seviyedeki dişetlerini düzeltmek mümkündür. Hastaya yapılacak lokal anestezi ile hasta hiçbir şey hissetmeden lazerle fazlalık olan bölge çıkarılıyor. Eğer gerekiyorsa ardından uygulanacak Laminate Porselen ya da metal desteksiz Zirkonyum porselenler ile de beklentilerin ötesinde estetik sonuçlar elde edilebilmektedir.”



15 yıl önce