|

Gözünüzü değil karnınızı doyuruyor

Ciğer severlerin İstanbul''daki gözde mekanı Ciğeristan, sadece sakatat değil diğer kebap çeşitlerindeki iddiasını sürdürüyor. Fatih, Zeytinburnu, Başakşehir''de üç şubeyle hizmet veren işletme, gözünüzü değil gönlünüzü ve karnınızı doyuruyor.

Harun Karaburç
00:00 - 7/09/2014 Pazar
Güncelleme: 19:23 - 6/09/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Gözünüzü değil karnınızı doyuruyor
Gözünüzü değil karnınızı doyuruyor

İstanbullunun 2006 yılından bu yana güvenerek kebap yediği bir yer olan Ciğeristan, en son şubesini Zeytinburnu''nda açarak şube sayısını üçledi. Fatih ve Başakşehir''deki şubelerden sonra açılan Zeytinburnu Ciğeristan, Urfa lezzetlerini doyasıya tatmak isteyenleri ağırlıyor. Ciğeristan''ın haliyle en meşhur kebabı ciğer kebabı. Ancak sakatat yemeyenlerdenseniz sizin için de pek çok kebap alternatifi bulunuyor. Çöp şiş, tavuk şiş, Urfa, Adana gibi… Sakatat yemiyor bile olsanız ciğerini denemekte fayda var.

BİTMEYEN SERVİS

Mekanın müdürü Nabi İster, 30 yıldır bu sektörün içinde ve enfes bir ciğer kebabının ancak taze bir ciğerle yapılacağını söylüyor. Mekan ve çalışanlar oldukça samimi. Bu, bütün Ciğeristan şubeleri için geçerli bir durum. Çünkü işlerini özenerek yapan insanlarla çalışıyorlar. İçeri girip gözünüze kestirdiğiniz bir masaya oturmanızla başlayan servis siz kalkana kadar devam ediyor. ''Ciğer yemeye geldik'' veya ''Kebap yemeye geldik'' demeniz yeterli oluyor. Zaten siz siparişi vermeden masanın salatalarla donatıldığına şahit oluyorsunuz. Bu da İstanbul''da her kebapçıda bulunmayan bir özellik.

Ciğer bekletilmez

''Ciğer kesinlikle buzdolabında bekletilmez'' diyen İster, kebapta en önemli şeyin et olduğunu ve etin de taze olması gerektiğini vurguluyor. Müşterilerin yüzde yetmişinin ciğer için geldiğini söyleyen İster, ciğer kebabının diğer kebaplardan daha zahmetli olduğunu, onun için de daha çok özendiklerini belirtiyor. İster aynı zamanda öğretici. Ciğeristan''da ciğer ustası yetiştiriyor. Misafirlerinden aldıkları yorumlar da çoğunlukla olumlu yönde. Hatta hiç ciğer yemeyenler bile Ciğeristan sayesinde artık ciğer yiyebildiklerini söylüyorlar. İstanbul''da gıda sektöründeki pastadan pay almak istiyorsanız temiz ve titiz çalışmalısınız. Ciğeristan, bunu başarabilen ender kebapçılardan. İster''in sabah dükkana gelir gelmez ilk yaptığı iş eksikleri öğrenip kebapların ve çorbanın tadına bakmak. Etlerde herhangi bir bozukluk, tuz eksikliği varsa hemen tespit edip müdahale ediyor.

MEVLANA ÇORBASI

Mekan oldukça havadar, göz yoran bir mimarisi yok. Çalışanlar bilgili ve temiz. Gelen her müşteri oranın müdavimi gibi ağırlanıyor, ilk defa gelmiş olsanız bile sanki sizi yıllardır müşterileriymişsiniz gibi ağırlıyorlar. Kendinizi biraz özel hissetmek için ideal. Güzel bir kebap yiyeceğinizi anladığınızda Ciğeristan''ın özel Mevlana Çorbası ile başlayabilirsiniz. Dışarda yediğiniz mercimek çorbalarına benzemediğini üzerindeki dumanından anlayacaksınız. Tereyağı ile terbiye edilen bu nefis çorba iştahınızı biraz daha kabartıyor. Şifa kaynağı olduğunu da unutmayalım. Ciğeri kadar diğer kebapları da başarılı Ciğeristan''ın. Urfa, Adana, Çöp şiş, tavuk şiş diğer kebap seçenekleri. Kebabın yanında ince lavaş servis ediliyor. Mayasız olan bu ekmek midenizde hazımsızlık veya şişkinlik yapmıyor.

Seyitnizam Mahallesi Mevlana Caddesi

NO: 81/3 Ginza Plaza / Zeytinburnu

10 yıl önce