|

Kadınlar kahve erkekler bitki çayı içiyor

Ofislerde çalışıp stresle mücadele edenlerin en güçlü silahı sıcak veya soğuk içecekler. Siz en çok hangisini içiyorsunuz. Çay mı kahve mi? Bu sorunun cevabı kadınlarda ve erkeklerde değişiyor. Kadınlar daha çok kahve tüketirken formunu korumak isteyen erkekler bitki çayını tercih ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2015 Pazar
Güncelleme: 17:21 - 21/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Gün içinde çalışırken en çok hangisini içiyorsunuz. Çay mı kahve mi? Bu sorunun cevabı kadınlarda ve erkeklerde değişiyor. Kadınlar ofiste daha çok kahve tüketirken erkekler daha çok bitki çayı içiyor. Bunu ofislerin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye'nin lider ofis marketi Avansas.com söylüyor. Biz de onların yalancısıyız. Sonuçlar gerçekten şaşırtıcı. Avansas.com'un satış verilerine ve saha araştırmalarına göre çay tahtını koruyor ama özellikle büyük şehirlerde erkekler bitki çayı, su ve soda içerek sağlıklarını ve formlarını korumaya çalışıyor, kadınlar ise molalarda Türk kahvesiyle keyif yapıyor. Özellikle İstanbul'da erkeklerin bitki çayı tercih etme oranı kadınlardan bir hayli yüksek.



İstanbul yaşaması zor bir şehir. Hele çalışıyorsanız şehrin zorluğu iki katına çıkıyor. Öğrenci ve turistleri çerçeve dışında tutuyoruz. Onlar İstanbul'un sefasını sürüyorlar. Ofiste çalışanlar günlük yaşamın ve işin getirdiği stresten korunmak için çeşitli çareler arıyor. Soğuk veya sıcak içecekler de stresle mücadele edenlerin en güçlü silahı. Özellikle bitki çaylarının sakinleştirici etkisini unutmamalıyız.



Çay daima bir numara


İstanbul'da ofiste çalışan erkeklerin yüzde 56'sı bitki çayı tüketirken bu oran kadınlarda yüzde 44. İzmir'de ise erkekler açık ara farkla öndeler: yüzde 72. Kadınlar yüzde 28. Kadınların tercihi daha çok çay ve kahveden yana. Özellikle Türk kahvesini en çok tüketen çalışanlar arasında kadınlar erkeklere fark atarken çay herkes için her daim bir numara.





#kahve
#çay
#içecek
9 yıl önce