|

Kebap değil Kebapçı gelsin

Bahçeşehir'de bulunan Beyhatun Şark Sofrası, beyrandan lahmacuna, soğuk ayran aşından içli köftesine ve muhteşem kebaplarına kadar Gaziantep mutfağının öne çıkan lezzetlerini misafirlerine sunuyor. Üstelik dileyene deneyimli ustaları yerinde hizmet veriyor.​

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 21:42 - 11/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Bahçeşehir'de hizmet veren Beyhatun Şark Sofrası, özlemle aradığınız Gaziantep lezzetlerini otantik bir atmosferde misafirlerine tattırıyor. Konsept olarak da lezzet olarak da Gaziantep mutfağının hakkını veren mekanı bu hafta sizler için ziyaret ettik.



Gaziantep sofrası ama menüde neler var acaba? Sadece ızgara olarak düşünmeyin beyrandan lahmacuna, soğuk ayran aşından içli köftesine ve muhteşem kebaplarına kadar her şey var.Evde kebap yapmak zahmetli bir iş. Et pişirmek ayrı bir ustalık istiyor. Herkesin harcı değil.Ama leziz kebaplar yemeyi hepimiz istiyoruz. Beyhatun bu arzunuza da karşılık veriyor. Dileyen müşterilerine Beyhatun'un ustaları yerinde hizmet veriyor.



BEĞENMEYENE PARASI İADE


Gaziantep usulü lahmacun ve içli köfteyle başlıyor lezzet yolculuğu. Böylesine lezzetli Antep lahmacununu İstanbul'da kolay kolay bulamazsınız. Masaya gelen her şey taze. Hiçbir şekilde kaliteden taviz verilmiyor. Haşhaş kebabını, acılı veya acısız kıyma kebabı, fıstıklı kebabı, Ali Nazik'i sebzeli Antep kebabını yemenizi öneririz. Mekanın duvarlarında ünlü simaların Beyhatun'da çekilmiş fotoğrafları var. Fotoğraflardan birinde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e rastlıyoruz. Mekanın sahibi Mustafa Beyhatun, haklı bir gururla “Kebaplarımızın tadını beğenmeyenlerden ücret almıyoruz” diyor. Bu da lezzet konusunda ne kadar iddialı olduklarını gösteriyor.



KEBAPÇI DEĞİL ET TERBİYECİSİ


Meşhur Gaziantep lezzetlerinin yanı sıra Beyhatun'un iç dekorasyonu da göze çarpıyor. Yerel figürlerin ve ahşap malzemenin bol bol kullanıldığı mekanda kendinizi gerçekten bir şark sofrasında hissediyorsunuz. Masalar birbirine çok yakın ve sıkışık değil. Ferah ferah yemeğinizi yiyebilirsiniz. Hem öğlen yemeklerinde hem de akşam yemeklerinde Beyhatun'u tercih edebilirsiniz. Fiyatları piyasadaki çoğu kebapçıya göre uygun denilebilir. Beyhatun karışık kebabın fiyatı 35 TL. Lezzetli kebabın birinci şartı etin güzel terbiyelenmesi ve zırhta kıyılması. Beyhatun zaten bu işin ustası. Kendilerine kebapçı değil “Et terbiyecisi” diyorlar.



KÖY KAHVALTISI MEŞHUR


Semaverde demlenen çayla köy kahvaltısının keyfini doyasıya yaşıyorsunuz. Haftanın altı günü Pazar hariç serpme kahvaltısı, zengin menü çeşidiyle damak tadınızı şenlendiriyor. Malzemeler bol bol kullanılıyor. Tam Antep usulü. Lahmacun ve katmerini denemenizi ısrarla tavsiye ederiz. Servis ve sunum olarak da otantik bir seçim yapabilirsiniz. Porselen tabaklar var ama isterseniz bakır maşrapalarda veya tabaklarda servis alabilirsiniz. Mustafa Beyhatun, ne yediğine dikkat eden biri. Zaten Beyhatun'u açmasının bir nedeni de. Kendi ailesine sunmadığı hiçbir lezzeti burada misafirlerine sunmuyor.


300 kişilik kapasitesi olan Beyhatun'da çocuklar için oyun salonu, bay bayan mescidi ve şadırvanları da bulunuyor. Personelin ilgi ve alakası dört dörtlük. Mutfak ve servis konusunda oldukça bilgililer. Özel günlerinize, toplantılarınıza veya davetlerinize yöresel kebap çeşitleri ve Antep lahmacunu için toplu siparişler İstanbul'un her semtine yapılıyor.



Baklava için Gaziantep'e gitmeyin


Ya o ağızda nefis tatlar bırakan hakiki Antep baklavalarına ne demeli. Hepsi Beyhatun'un kendi imalatı. İstanbul'un her yerine tepsi tepsi baklava servisi yapıyorlar. Havuç dilim, kare, yaprak şöbiyet, şöbiyet, bülbül yuvası ve olmazsa olmaz kuru baklava… Beyhatun “Artık Antep'e gitmeye zahmet etmesinler. İsteyen gelip burada tadabilir tatlılarımızı, isteyene de sipariş üzerine gönderebiliriz” diyor. Artık baklava için Gaziantep'e gitmenize gerek yok. Zaten kuru baklavayı dünyanın her yerine götürülebiliyorsunuz.






#Beyhatun Şark Sofrası
#Gaziantep mutfağı
#Kebap değil Kebapçı gelsin
9 yıl önce