|

Kitaplar sinemaya açılıyor

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, ''Sinemamızın 100. Yılı'' temasıyla 33. kez kitapseverleri ağırlıyor. 8-16 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Büyükçekmece fuar merkezinde devam edecek etkinliğe, 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Onur konuğu ülke ise yakın dostumuz Macaristan.

Yusuf Genç
00:00 - 2/11/2014 Pazar
Güncelleme: 19:32 - 1/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Kitaplar sinemaya açılıyor
Kitaplar sinemaya açılıyor

TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği''nin ortaklaşa düzenlediği 33. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 8 Kasım Cumartesi günü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi''nde başlıyor. Türkiye ve yurt dışından katılımcı yayınevleriyle birlikte toplamda 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun hazır bulunacağı fuar boyunca, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri ve dinletilerle birlikte 270 ayrı etkinlik düzenlenecek. Etkinlik saatleri değişen fuar, bu yıl hafta için 10.00-19.00 arası, hafta sonu ise 20.00''ye kadar açık olacak.

TÜYAP'ın sürpriz misafiri Nuri Pakdil

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı''nda bu yıl kitapseverlerin karşılaşacağı en önemli sürprizlerinden biri de usta yazar Nuri Pakdil''in imza günü. 9 Kasım Pazar günü Edebiyat Dergisi Yayınları standında saat 14.00''de kitaplarını imzalayacak olan Nuri Pakdil, uzun yıllar sonra yeniden okuyucularıyla buluşacak.

Sinemamızın 100 yılı

Bu yılki teması ''Türk Sinemasının 100 Yılı'' olarak belirlenen İstanbul Kitap Fuarı''nın onur yazarı ise sinema eleştirmeni Atilla Dorsay. Fuar, sinemamızı anlatan söyleşi, panel ve sergilerle misafirlerini, yüz yaşını geride bırakan Türk sinemasının tarihine tanıklık ettirecek. Fuar süresince sinema üzerine Dorsay''ın sinema eleştirmenliğinin de konuşulacağı 50 ayrı etkinlik düzenlenecek. Fuarda kitapseverleri ayrıca ''Renkli Sinemaskop Bir Hayat: Atilla Dorsay'' sergisi de bekliyor.

Onur konuğu, eski komşu Macaristan

qHer yıl farklı kültürleri ve edebiyatları bir araya getirmek için bir ''konuk ülke'' ağırlayan TÜYAP''ın bu yılki onur konuğu ülkesi, pek çok tarihi ortaklığımızın olduğu Macaristan. ''Bir Bahçeden Bir Bahçeye'' mottosuyla ağırlanan Macaristan, 8-11 Kasım tarihleri arasında açık olacak uluslararası salonda edebiyatını ve kültürünü Türk okuyucusuna yakından tanıtacak. Macaristan salonunda, modern Macar edebiyatının önemli isimleri, Péter Esterházy, László Darvas, Dóra Csányi, Katalin Szegedi, Péter Zilahy, Tóth Krisztina, Spiró György, Mihály Hoppál, Timur Davletov, Fodor Pál, Dávid Géza ve Zsofia Mautner de söyleşi ve imza etkinlikleriyle hazır bulunacak.

35 ÜLKEDEN 91 YAYINEVİ

Fuarda Macaristan standının açılışı ise Macaristan Kültür ve İnsan Kaynakları Bakanı Dr.Zoltán Balog tarafından 8 Kasım Cumartesi günü yapılacak. Açılış sonrası Macarların renkli müzik grubu Cimbaliband da Orta ve Doğu Avrupa''nın tınılarını İstanbul''a taşıyacak. Onur konuğu Macaristan''ın yer alacağı uluslararası salon 11 Kasım''a kadar 35 ülkeden 91 yayınevini ağırlayacak.

Fuarın bu yılki sürprizi: Yemek

Her yıl eklediği yeniliklerle İstanbul Kitap Fuarı''nın daha da zenginleştiren TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği, bu yıl sinema temasından hareketle fuarın koridorlarında Türk sinemasının unutulmaz filmlerinin müzikleri kitapseverleri karşılayacak. Fuarın bu yılki yeniliklerinden en ilgi çekeni ise 8-11 Kasım tarihleri arasında Uluslararası Salon''da yer alacak ''Mutfak.'' Yemek yazarlarının interaktif yemek sunumu ve söyleşi gerçekleştirecekleri Mutfak, Macaristan''ın ünlü yemek yazarı ve programcısı Zsofia Mautner''i de ağırlayacak.

TÜYAP''ta ayrıca genç misafirleri için aralarında söyleşi, okuma ve atölye çalışmalarının da olduğu 57 farklı etkinlik bulunacak.

9 yıl önce