|

Oscarlık filmler bu festivalde!

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl 14. kez 12-22 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul’da, 26 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında da Ankara ve İzmir’de düzenleniyor. Festival bağımsız sinemanın en iyilerini Türk izleyicisiyle buluşturuyor.

04:00 - 1/02/2015 Pazar
Güncelleme: 20:45 - 31/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali bu yıl İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde 14. kez 12-22 Şubat 2015 tarihleri arasında İstanbul’da, 26 Şubat- 1 Mart tarihleri arasında da Ankara ve İzmir’de başlıyor. !f İstanbul bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluşturuyor. Festivalin 15 bin dolar para ödüllü uluslararası yarışması Keş!f’te bu yıl 11 ülkeden 9 film yarışacak. Mehmet Kurtuluş, Agnès Godard, Lila Yacoub, Matias Piñeiro ve Signe Byrge Sørense’den oluşan Keş!f jürisi, 2015’in en ilham veren yönetmenini seçecek. Yarışmaya Türkiye’den Nesimi Yetik’in Adana ve Malatya festivallerinde “En İyi Film” seçilen, İstanbul’da gündelikçi olarak çalışan ve arabesk müzik dinleyerek ve şarkılar besteleyerek kendi halinde, mutlu dünyasında yaşayan 30’larının sonundaki bir adamın yaşadıklarını anlatan filmi “Toz Ruhu” katılacak.


BİRDMAN’LE AÇILIYOR

Festivalin açılış filmi 9 dalda adaylık alarak Oscar’ın en güçlü adaylarından biri olduğunu kanıtlayan Birdman olacak. Fantastik öykülerin usta yönetmeni Tim Burton’ın merakla beklenen son filmi “Big Eyes/İri Gözler”, Türkiye’de ilk kez !f İstanbul’da gösterilecek. Sanat tarihinin en sansasyonel olaylarından birine odaklanan film, 50’li yıllarda iri gözlü çocuk tablolarıyla meşhur olan Margaret Keane’in, eserlerini ve yeteneğini sahiplenmeye çalışan eşi Walter Keane’e karşı verdiği mücadeleyi anlatıyor. Festivalin yeni bölümü “Aziz(e)ler, Şairler ve Meczuplar”, Patti Smith, Burroughs, Pina Bausch, The Doors, Pink Floyd, Derek Jarman ve Fassbinder’in gizli kalmış filmlerini Türkiye’de ilk kez sanatseverlerle buluşturuyor. 

#!f
#film festivali
#sinema
9 yıl önce