|

Siyasiler Periscope’ta yarışıyor

Twitter’ın sosyal ağ üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video uygulaması Periscope, sosyal medyanın en yeni oyuncağı. Seçime adım adım yaklaşırken siyasiler de bu yeni video kanalı üzerinden canlı yayın gerçekleştiriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 17/05/2015 Pazar
Güncelleme: 19:16 - 16/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

osyal medyada oldum olası kolay ve basit ara yüzlü uygulamalar rağbet görmüştür. Bakın Facebook, Twitter, Instagram hep kolay bir ara yüze ve kullanıma sahip. Bir kere pratikler. Bunun son örneği de Periscope. Twitter'ın sosyal ağ üzerinden canlı yayın yapmaya yarayan video uygulaması olan Periscope, anlık ve kendine özgü. Şimdilik sadece Apple cihazlarında kullanılabilen uygulamayı indirip canlı yayına başlayabiliyorsunuz. Sanatçılar, siyasetçiler ve markalar Persicope'u kullanıyor. Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Periscope'u kullanarak 'Davutoğlu Canlı' hesabı üzerinden Isparta'daki seçmenlerine seslendi. Davutoğlu'nun Basın Danışmanı Osman Sert de Başbakan Davutoğlu'nun makam aracından halkı selamladığı anları canlı olarak yayınladı. MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural da Periscope'u tercih eden siyasilerden.



EN ÇOK BEĞENİ DEMET AKALIN'DA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay 'ekşisözlük'te kendisine yöneltilen soruları Periscope üzerinden yanıtladı. Uygulama yayına girdiğinde Türkiye'de ilk kullanan marka Vodafone'du. Nevşin Mengü, Cem Yılmaz, Tuba Ünsal, Murat Dalkılıç, Oğuzhan Koç, Ömür Gedik, Gökhan Türkmen, İrem Derici, Işın Karaca, Yonca Evcimik, Gülben Ergen ve daha birçok ünlü Periscope ile hayatlarından bazı anları takipçileri ile paylaşıyor. Ünlülerin doğal halleriyle kameraya yansımaları büyük ilgi görürken en çok beğeniyi Cem Yılmaz ve Demet Akalın alıyor.



BİR SORUNUMUZ VAR


Her sosyal medya aracı aynı zamanda ciddi sorunlar da doğuruyor. Bu sorunların başında da pornografi geliyor. Periscope ve benzeri Meerket de aynı zorunla karşı karşıya. Her yaştan insanın kullanabileceği uygulamaların bir filtresi yok. Her iki platformda da videoları izlerken şikayette bulunabiliyorsunuz ve bu içeriklerin engellenmesini sağlayabiliyorsunuz ama söz konusu bir canlı yayın olduğu ve 'anlık' çözüm üretilemediği için bu engellemelerin çok da verimli bir yol olduğu söylenemez.



Markalar için yeni bir PR kanalı


İlk yayınlandığında sadece Twitter bağlantılı çalışan uygulama artık Twitter kullanıcısı olmayanlara da hizmet veriyor. Sadece telefon numaranızla kaydolarak Periscope'u kullanabilirsiniz. Türkiye'de markaların sosyal medyayı ne kadar çok önemsediklerini düşünürsek Periscope markalar için de yeni bir PR kanalı. Örneğin, Skyscanner'ın Periscope ile İstanbul dahil 24 şehirde 24 saatte gerçekleşen dünya turu bütün markalar için ilham vericiydi.



#Periscope
#sosyal medya
9 yıl önce