|

Uçsuz bucaksız dünyalar cebe sığdı

Elektronik kitap okuyucular okuma alışkanlıklarımızı baştan aşağıya değiştiriyor. Raflar dolusu ağır kitapları sadece birkaç gramlık bir cihazın içine sığdıran e-kitap okuyucular, özellikle gençler arasında yaygın olarak tercih ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2014 Pazar
Güncelleme: 20:13 - 13/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak

Kitap kurtları için sevdikleri bir koltukta kahve veya çay eşliğinde belki biraz da hafif müzik eşliğinde kitap okumak gibisi yoktur. Sayfalara gömüldükleri an bambaşka dünyanın kapılarını aralayıp sınırsız bir yolculuğa çıkarlar. Onlara ise bu yolculukta sadece okudukları kitabın yazarı ve onun zihin dünyası eşlik eder. Bu tablo güzel ama seyahate çıkacak kitap kurtlarının karşılaştıkları zorluklardan ilki hangi kitabı yanına alacakları olur. Birçoğunu yanına almak ister ama bavulda çok yer kaplayacağı ve ağırlık yapacağından alamaz. Giderek yaygınlaşan e-kitap okuyucular bu sorunu tamamen ortadan kaldırıyor. En sevdiğiniz kitaplar, yazarlar her zaman yanınızda. O uçsuz bucaksız dünyanız küçücük bir cihazın içinde. Elektronik okuyucular okuma alışkanlıklarımızı baştan sona değiştiriyor. Kağıdın verdiği hissi bu cihazlarda arayanlar hüsrana uğruyor ama özellikle yeni nesil bu cihazlardan okumaya alıştı.


GÜZEL BİR HEDİYE OLUR

Yeni yıla girmeye hazırlanırken e-kitap okuyucular, farklı ve güzel bir hediye seçeneği olabilir. Fiyatları ise 150 TL’den başlıyor. Tabletlerde de kitap okumak mümkün ama tabletler gündüz güneş ışığında okumaya el vermiyor. Elektronik okuyucuların pilleri tabletlere oranla daha uzun. Üstelik göz yormayan bir teknolojiye sahipler. Ancak sadece kitap okumak istemiyor aynı zamanda oyun oynamak, maillerinize bakmak, internette gezinmek istiyorsanız sizin ihtiyacınız bir tablet. Bu cihazlardan birini seçerken ihtiyaçlarınızı ön planda tutmanız gerekiyor.


Parmaklarınızın ucundaki Dubai

Google’ın sunduğu ‘Street View’ servisi sokak görünümü anlamına geliyor. Bu servis, kullanıcılara hiç gitmediği bir yer hakkında detaylı bilgiler veriyor. Şehrin birçok açıdan çekilen fotoğrafı bir araya gelerek oluşturulan bu görüntülü harita sayesinde dünya parmaklarınızın ucuna geliyor. Google’ın uzun süredir Birleşik Arap Emirlikleri’ne de bu servisi sunmak istediğini biliyoruz. Çalışmalar sona erdi ve ilginç mimari yapıda gökdelenleriyle dikkat çeken Dubai, Google Street’te yer alan ilk Arap şehri oldu.  Dubai’yi gezmek istiyorsanız ve seyahate çıkmak için yeterli zamanınız ve paranız yoksa bilgisayarınızda birkaç dakikada turlayabilirsiniz. Dünyanın en yüksek yapısından çölün yakıcı sıcağını hissedemeseniz de inanılmaz manzarayı seyredebilirsiniz. 


Modanın yeni efendisi teknoloji

Uluslararası pazar araştırma şirketi Nielsen tarafından  yapılan Giyilebilir Teknolojiler Pazar Eğilimleri raporuna göre kullanıcıların yüzde 53’ü aksesuar görünümündeki giyilebilir cihazları tercih ediyor.  Araştırma, önümüzdeki süreçte teknoloji şirketlerinin moda markaları ile yapacakları işbirliği sonucunda kadınların günlük hayatlarında tercih ettikleri lüks aksesuarlar görünümündeki giyilebilir cihaz tasarımlarının artacağını öngörüyor. Bu ay satışa sunulan, Intel ve moda evi Opening Ceremony tarafından geliştirilen MICA giyilebilir teknolojilere yeni bir soluk getirdi. Akıllı ve şık bileklik MICA, adını “My Intelligent Communication Accesory (Benim Akıllı İletişim Aksesuarım)” ifadesinin baş harflerinden alıyor. 

#kitap
#e kitap
#teknoloji
9 yıl önce