|

ABD yanlış yaptı

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin ÖSO'ya destek talebine rağmen ABD'nin Kobani'de PYD'yi tercih ettiğini, fakat bu politikanın yanlış olduğunu söyledi

Fazlı Şahan
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:45 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD yanlış yaptı
ABD yanlış yaptı

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan istişarelere bu hafta İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nden gelen milletvekilleriyle devam edildi. Başbakan Davutoğlu, gündemdeki konulara ilişkin vekillere bilgi verdi. PYD'ye ABD'den silah yardımıyla ilgili Davutoğlu'nun, 'Biz Kobani konusunda kesinlikle PKK ve PYD'ye destek vermiyoruz. Bizim desteğimiz, Kobani'deki insani durum için. Peşmergeler, Irak ordusunun bir parçası. Biz onların geçişi için görüşmelerimizi yaptık, yapıyoruz. Oradaki gelişmelerden en çok etkilenen ülke biziz. Dolayısıyla orada birilerinin kahramanlaşmasına aracı olmayız ama insani duruma da seyirci kalmayız' ifadelerini kullandığı öğrenildi. Toplantıda Türkiye'nin güvenli bölge, uçuşa yasak bölge ve eğit-donat konusundaki talepleri de konuşuldu. Türkiye'nin aksi yöndeki mesajına rağmen ABD'nin Esed rejimiyle savaşan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) değil, PYD'ye destek sağladığını belirten Davutoğlu'nun, 'İşin yanlışlığını anlatıyoruz' dediği bildirildi.

Vandala paralel destek

Sokakların yakıldığı Kobani eylemleri ile ilgili Davutoğlu'nun, 'Bu vandallar yakıp yıkarken paralel yapı da boş durmadı. Onların mensubu olan hakim ve savcıların aldıkları kararlara şahit olduk. Bir yerde bir savcı tutuklama talep edip, hakim bu yönde karar verirken, bir başka yerde aynı eylemde vandallar serbest bırakıldı. Adeta vandallara, 'Gidin, yakıp yıkmaya devam edin' dediler" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

10 yıl önce