|

Arınç: Davutoğlu da Gül de doğru söylüyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Kutlamalarına katıldı. Burada açıklama yapan Arınç, Davutoğlu'nun 2013'teki Gülen ziyaretiyle alakalı tartışmaya ilişkin, "Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur, 11'nci Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur. Bunun yorumunu yapmak isteyenler varsa bir şekilde yaparlar" dedi.

Yeni Şafak
12:56 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:53 - 6/05/2015 Çarşamba
IHA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun Gülen ziyaretiyle ilgili tartışmalara ilişkin, “Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur, 11'nci Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur. Bunun yorumunu yapmak isteyenler varsa bir şekilde yaparlar" dedi.



"Konu kapanmıştır" dediyse benim birşey demem doğru olmaz


Fatih'te Bezmialem Valide Sultan'ı Anma Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan Bülent Arınç, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun 2013 yılında Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile yaptığı görüşmeye ilişkin yaşanan tartışmaların sorulması üzerine, konuyu basından takip ettiğini belirterek, “Ama Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, dün bir vesileyle bu konu kendisine sorulduğunda 'konu kapanmıştır' dedi. 'Konu kapanmıştır' dediği konu üzerinde benim esasında bilgim de yok, üzerine bir şey söylemem de doğru olmaz. Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur, 11'nci Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur. Bunun yorumunu yapmak isteyenler varsa bir şekilde yaparlar. Ama konunun kapandığı ifade ediliyor. Üzerinde fazla durulmasına gerek yok" dedi.



"Hepimizin tek bir amacı var"


Bu seçimde aday olmayan Arınç, AK Parti'nin seçim çalışmalarıyla ilgili neler yaptığı sorusu üzerine ise, “Ben seçim kampanyası içindeyim. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da iki günlük bir çalışma yaptım. Bugün İstanbul'dayım, haftasonu Bursa'da, haftasonu da Diyarbakır ve Batman'dan başlayarak sağlığım el verdiği süre içerisinde bütün bu seçim çalışmalarını 16 ilde yürütmek istiyorum. Bana genel merkezimizin görevlendirdiği Doğu, Güneydoğu Anadolu ve bazı ayrı bölgelerde bir çalışma programı var. Bütün bakan arkadaşlarım bu görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Hepimizin tek bir amacı var; 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin çok daha güçlü olarak iktidarı kazanmış olması. Buna yürekten inanıyoruz. Sayın Başbakanımız da günde en az 3 yerde miting yapmak suretiyle bu çalışmaları sürdürüyor. Sağlığımızın el verdiğince, vaktimiz, ömrümüz yettiğince AK Parti'nin hem bu seçim başarısı, hem de bundan sonraki başarıları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

#davutoğlu
#gül
#Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Kutlamalar
9 yıl önce