|

Askeri hareketlilik yaz tertiplenmesi

İlhan Toprak
00:00 - 24/04/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:57 - 24/04/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Askeri hareketlilik yaz tertiplenmesi
Askeri hareketlilik yaz tertiplenmesi

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askerlerin Doğu ve Güneydoğu''dan çekildiği iddialarını yalanladı. Resepsiyonunda sorularını yanıtlayan Kıvrıkoğlu, herhangi bir çekilmenin söz konusu olmadığını, normal faaliyetlere devam ettiklerini söyledi. Kıvrıkoğlu, şunları kaydetti: '''Hükümetin direktifleri ve bize kanunların verdiği yetkilerle görevimize devam ediyoruz. Bunun altından başka bir şey çıkarmayın. Biz görevimize devam ediyoruz bölgede. Bütün birliklerimiz orada görevlerine devam ediyor. Eskiden ne görev varsa yine aynı görevler. Buradan bir mana çıkarmayın. Hiçbir olumsuzluk yok. Bölgede çekilme yok, yaz tertiplenmesi var. Bu gayet normal'''

İZİNSİZ GEÇENLERİ YAKALARIZ

PKK''nın 25 Nisan''dan sonra çekileceğine ilişkin açıklamaların hatırlatılması üzerine Kıvrıkoğlu, ''Ben bu konuda hiçbir şey bilmiyorum'' dedi. Sınırdan izinsiz bir geçiş olması durumunda nasıl hareket edileceğine ilişkin soruya ise Kıvrıkoğlu, ''Sınırdan izinsiz geçiş olursa, kolluk kuvvetlerine teslim ederiz. Kolluk kuvveti kimdir, Jandarmadır, polistir. Birinci derecede yasak bölgeye girenler yakalanır'' cevabını verdi.

Danıştay''ın başörtüsü kararına uyulmalı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ise uzun tutukluluk süreleri ve Danştay''ın başörtüsü kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, tutukluluk süreleriyle ilgili bireysel başvuruların kabul edilebilir olup olmadığına 2-3 gün içinde karar verebileceklerini söyledi. Danıştay''ın başörtülü avukatlarla ilgili kararına İstanbul''da bir yerel mahkemenin uymadığının hatırlatılması üzerine Kılıç, karara uyulması gerektiğini, davanın temyiz yoluyla yüksek mahkemeye gelmesi halinde gerekli cevabın verileceğini ifade etti.

Savcı üzerine düşeni yapıyor

Resepsiyona katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ''Vur de vuralım, öl de ölelim'' sözleriyle ilgili başlatılan soruşturmayı değerlendirdi. Bahçeli, ''Savcı üzerine düşeni yapıyor. Yorum yapmak doğru olmaz.'' dedi. 1982 model Mercedes arabasındaki Ferdi Tayfur kasetleriyle ilgili ise ''Biz Ferdiciyiz.'' diye konuştu.

CHP MYK''da değişiklik yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''na ise parti yönetiminde değişiklik olup olmayacağı soruldu. Kılıçdaroğlu, ''MYK''da değişikliği sizden duyuyorum. Ben de merak ediyorum, kim değişikliği yapacak diye. Yok öyle bir şey'' karşılığını verdi. Genel Başkan Yardımcılığı''ndan istifa eden Gülseren Onanç''ın yerine kimin atanacağına yönelik bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, yeri, zamanı gelince olacağını belirtti. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz''ın, Grup Disiplin Kurulu''na sevk edilmesi ve yaptığı yazılı açıklamanın anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, her partinin kuralları, kendi hukuku bulunduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, ''Hukukunu, tüzüğü, yönetmelikler belirler. Hiç kimsenin tüzüğü, kuralları ihlal etme hakkı da özgürlüğü de yoktur. Kuralları ihlal eden bedelini öder. Demokrasilerde böyledir'' dedi.


11 yıl önce