|

Bahçeli: Bize göre Dersim isyanı kapanmıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bize göre Dersim isyanıyla ilgili ihanet kampanyası sonlandırılmalıdır" diye konuşan Bahçeli, "Olan olmuş, yaşananlar geride kalmıştır. Türk milleti asilerin hakkından gelmiş, bu sayfa ilelebet açılmamak üzere kapanmıştır. Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet devrinde isyana kalkışanlar ağır şekilde bedel ödemişler ve cezalandırılmışlardır" diye konuştu.

Yeni Şafak
11:50 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 09:54 - 25/11/2014 Salı
Diğer

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hafta sonu Dersim olayı ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren MHP Lideri, ''Davutoğlu, zillette inat etmektedir, tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmıştır. Allah dostlarını manevi büyüklerimizi istismar ederek millete baş kaldıran bölücülere yine toz kondurmamıştır'' dedi.


Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:


Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli ziyaretini sert bir dille eleştiren Bahçeli, "Başbakan geçtiğimiz haftanın son gününde Tunceli'ye gitmiştir. Burada partisinin merkez ilçe kongresine katılmasının yanında, bazı etkinlik ve toplantılarda da bulunmuştur. Davutoğlu tarihi gerçekleri bir kez daha çarpıtmış, tarihten husumet çıkarmayı sürdürmüştür."


ÇÖZÜM SÜRECİ

Sonuna kadar çözülme sürecinin karşısında duracağız, kararımız kesindir. Sandıktan çıkan zihniyet terör örgütü ile bir oldu. Hükümet utanmasa emin olun bin odalı kaçak sarayda İmralı canisine manzaralı büyük bir oda tahsis etmekten kaçınmaz. Aklının dibini döken hükümet sözcüsü terörist başını savunmuştur. Bu Başbakan Yardımcısı sözüm ona HDP'yi hedef alarak 'Öcalan'ı itibarsız hala getiriyorsunuz' diye sormuştur.


ALEVİLERİN TALEPLERİ

Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi devlet desteğinde kurulmalı. Alevi-İslam önderlerinden özel ihtisas komisyonu kurulsun. Diyanet İşleri'nin yapısında radikal değişikliğe gidilmeli. Cemevlerine devlet yardım etmeli. Bu konu istismar alanı değil kardeşlik projesidir.


İÇ GÜVENLİK REFORM PAKETİ

Jandarma teşkilatında müşterek kararnamelerle atanan generaller hariç daire başkanlarını, il ve ilçe jandarma komutanlarını atama yetkisinin İçişleri Bakanı'na verilmesi çok sakıncalı ve mahsurlu bir yaklaşımdır. AKP polisi güçlendirirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ikinci plana atmaktadır.''

#mhp
#tbmm
#grup toplantısı
#meclis
#dersim
#çözüm süreci
#iç güvenlik paketi
9 yıl önce