|

Çözüm için canımı ortaya koydum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde halka hitap etti. Erdoğan 'Hem sokaktaki o maşalar, hem de onların iplerini tutan efendileri bilsinler ki Türkiye sokak eylemlerinden korkup istikamet değiştirecek bir ülke de değildir' dedi. Erdoğan çözüm süreci için 'Kardeşliğe canımı koydum' dedi.

Aa
00:00 - 11/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:03 - 11/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Çözüm için canımı ortaya koydum
Çözüm için canımı ortaya koydum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da Atatürk Alanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasına Bingöl'deki silahlı saldırıda şehit olan polislere rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyerek başlayan Erdoğan, IŞİD'in Kobani saldırılarını bahane ederek yapılan izinsiz gösterileri hatırlattı. Erdoğan, 'Suriye'de 200 bin, 250 bin insan öldürülürken sesi çıkmayan anamuhalefet partisi ile bu muhalefet partisi, şimdi ne oldu da bunların sesi çıkıyor? Anamuhalefet partisinin başındaki zat Esed'i korumak için mi bu adımları atıyor? Şimdi çıkmış akıl veriyor, 'Kobani'ye yönelik tezkere'. Sen o aklı kendine sakla.Böyle konuşmak istemezdim bu makamda. Ama artık bir cumhurun başı olarak bunları söylemek, konuşmak durumundayız' dedi.

SOKAKLARI TERÖRİZE ETMEK ALÇAKLIK

Son birkaç gündür yaşanan şiddet, Vandallık ve yağmacılık olaylarında 31 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu binalarına, belediye otobüslerine, esnafın işyerlerine, Kızılay'ın kan araçlarına bile alçakça saldırıldığını söyledi. Erdoğan, 'Şu anda da içerideki piyonlarını, maşalarını kullanarak sokakları terörize etmek gibi alçakça bir yöntemi uygulamaya başladılar, inanın bunu da başaramayacaklar' ifadelerini kullandı.

YARDIM YOK DEMEK NANKÖRLÜK

Kendilerinin sorunların sokakta değil, dağda değil, silahla değil, konuşarak ve siyaset zemininde çözümünü istediklerini ifade eden Erdoğan, siyaseti değil, şiddeti ve terörü tercih edenlerin çözüm sürecine hiç bir katkı sağlamayacağını söyledi. Erdoğan, "Silahlı efendilerinden korkup, iradelerini ayaklar altına alanlar, gençlerin, çocukların arkasına saklanıp korkakça siyaset yapıyormuş gibi yapanlar, çözüm sürecine katkı sağlayamazlar. Bakın bu meseleye, çözüm sürecine, kardeşlik sürecine, elimi, bedenimi, canımı koydum. Her ne pahasına olursa olsun 77 milyonun kardeşliğini tesis etmek için, barış ve huzur için son nefesime kadar da mücadele etmeye devam edeceğim' şeklinde konuştu. "Kobani'ye Türkiye'den başka yardım eli uzatan ülke var mı?" diye soran Erdoğan, "Türkiye Kobani'ye yardım etmiyor' diyerek Türkiye'yi hedef yapmak en başta nankörlüktür' dedi.

Utanmadan sokağa çağırdılar

Erdoğan, "çözüm sürecinin şımarıklığa göz yummak olmadığını" vurgulayarak şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çıkacaksın barıştan bahsedeceksin, sevgiden bahsedeceksin. Sonra da utanmadan milleti sokağa davet edeceksin. Kalkıp bir de 'ben bunu şiddete karışmak suretiyle demedim'. E ne diye dedin?"

Gereğini polisimiz yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde de konuştu. Erdoğan, 'Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimizde polisimizde onu yapacaktır' dedi. 'Şehirlerimizi yangın yerine çevirmek için eylem yapanlar kimler? Bunları bilmek için ordinaryüs olmaya profesör olmaya da gerek yok' ifadelerini kullanan Erdoğan şunları söyledi: 'Polislerimizi şehit edenler ortada. Bütün bunlara karşı polisimiz ne yapacak?

HALA KALKAN MI TUTUCAK?

Hala kalkan mı tutacak? Kusura bakmasınlar, kimsede bu konuda bize akıl vermesin. Artık ne polisimizin ne askerimizin kalkanla bu işin önüne geçmesi mümkün değil. Gereği neyse askerimizde polisimizde onu yapacaktır.'

Politikayı serseriler belirlemiyor

Türkiye'nin iç ve dış politikasını teröristlerin, sokak serserilerinin şiddet eylemleriyle belirleyecek bir ülke olmadığını vurgulayan Erdoğan, 'Hem sokaktaki o maşalar, hem de onların iplerini tutan efendileri bilsinler ki Türkiye sokak eylemlerinden korkup istikamet değiştirecek bir ülke de değildir' görüşüne yer verdi. Erdoğan, 'Bunlar istiyorlar ki Türk ile Kürt birbirinden nefret etsin, bunlar istiyorlar ki Türk ile Kürt birbirine öfke beslesin. Bunu tarihin hiçbir döneminde başaramadılar. Bugün de başaramayacaklar. Biz de aziz milletimizle, sağduyumuz ve itidalimiz ile bu kirli tuzağı bozacağız' dedi.


10 yıl önce