|

Gidin Meclis'i karıştırın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'teki yemin törenini boykot eden CHP ile ilgili çarpıcı iddia, Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli'den geldi. TBMM Başkanı Çiçek'e içtüzük kitapçığı fırlatan Engin Altay'ın, bunu Kılıçdaroğlu'nun direktifiyle yaptığını söyleyen Canikli, 'Bu tahminimiz boş bir tahmin değil' dedi

.
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Gidin Meclis'i karıştırın!
Gidin Meclis'i karıştırın!

62. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevini üstlenen Nurettin Canikli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis'teki yemin töreninin CHP tarafından boykot edilmesi ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP'li milletvekilleri salonu terk etmeden hemen önce Grup Başkanvekili Engin Altay'ın TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e doğru içtüzük ve anayasa kitapçığı fırlatmasının 'talimat' üzere olduğunu kaydeden Canikli, 'Kılıçdaroğlu'nun yönetimi, demokratik anlayışın çok ötesinde, jakoben ve darbeci bir yaklaşım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, o gün o hareketi yapan grup başkanvekiline Meclis'i karıştırması için çok net talimat verdiğini tahmin ediyoruz. Bu tahminimizin boş bir tahmin olmadığını da ifade etmek isterim. Çünkü, normalde Sayın Altay daha yumuşak tavırlı bir insandır. Bunu grup başkanvekili iken birlikte çalıştığımız için biliyorum' dedi.

KARAR MİLLETİN

CHP'nin sergilediği tavrın demokratik anlayışla bağdaşmadığını vurgulayan Canikli, 'Sonuç itibariyle, millet iradesi ortaya çıkmıştır, herkesin bu iradeye saygı duyması gerekir. Üzülseniz de beğenmeseniz de kararı veren millettir. Millet, cumhurun başı olarak Erdoğan'ı görevlendirmişse, yapacağınız hiçbir şey yok. Sadece saygı duyacak ve onun gereğini yapacaksınız' ifadelerini kullandı. CHP'nin daha önce de benzer tavırlar içinde olduğunu hatırlatan Canikli, şunları söyledi:

'DEVİRECEĞİZ' DEMEK DARBECİLİK

'Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir açıklaması var: 'Hükümeti ya da Cumhurbaşkanını devireceğiz' diyor. Cumhurbaşkanının nasıl seçileceği, ne kadar görev yapacağı Anayasa ve yasalarda bellidir. Bunlar ortada iken 'devireceğiz' gibi bir yaklaşım, bozguncu, darbeci bir yaklaşımdır. CHP'nin de geleneğinde bunların sayısız örnekleri vardır. MHP de bize çok sert eleştiriler yöneltiyor, aynı şey HDP için de geçerli ama yemin törenine geldiler ve gerekeni yaptılar. Böyle olması gerekir.'

Hedefimiz kayıp-kaçak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın toplam vergi ve bütçe gelirleri içerisinde yüzde 20'nin üzerinde paya sahip olduğunu söyleyen Nurettin Canikli, hedefinin, kapılardaki kayıp-kaçakları azaltmak olduğunu belirtti. Canikli, bunun yanında insan kaçakçılığına engel olmak için de her türlü önlemin alınacağı mesajını verdi.


10 yıl önce