|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:45 - 24/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:46 - 24/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye paralel yapı ile mücadelesini kazanmıştır


Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK 2014 Yılı Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada "Türkiye paralel yapı ile olan mücadelesini de kazanmıştır. Bu özgürlük mücadelesiydi, önemli bir engeldi" dedi. Erdoğan konuşmasında "Bilimi devletin ve siyasetin müdahalesinden, yargının müdahalesinden olduğu kadar mahalle baskısından da kurtarıp daha da özgür bir zemine kavuşturmak zorundayız" ifadelerini kullandı.


2- Hanefi Avcı'nın cezası onaylandı


14 Aralık'ta paralel yapıya yapılan operasyonun ardından 28 Şubat mağdurlarından Yakup Köse'yi evine giderken bindiği otobüste tutuklayarak cezaevine gönderen cemaat son operasyonunu Hanefi Avcı'ya yaptı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski emniyet müdürü Hanefi Avcı'ya, "Devrimci Karargah Örgütü" davasında "örgüt üyeliği" suçundan verilen hapis cezasını onadı.


3- Dink davasında 2 saatte ikinci karar 


Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı tutuklama talebiyle sevkedildiği mahkemede, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Sarı'nın yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldığı öğrenildi.


4- Başbakan Davutoğlu Yunanistan sınırını yürüyerek geçti


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Edirne gezisi sırasında Pazarkule Gümrük Kapısı'nda Yunanistan tarafına geçerek askerlerin elini sıktı, telefonla Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın yeni yılını kutladı.


5- Gülen 1 numaralı firari şüpheli


İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu kapsamında, Tahşiye grubuna yönelik soruşturmada usulsüzlükler yapıldığı" iddiasına ilişkin hazırlanan fezlekede Fethullah Gülen, bir numaralı "firari" şüpheli olarak yer alıyor.


6- Sümeyye Erdoğan: Kimse Erdoğan’ın kızı olduğumu bilmiyordu


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Yeni Türkiye'nin Kadınları isimli kitaptaki röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı. 17-25 Aralık darbe girişimi için, "sapkın kişinin ülkesine ihaneti" yorumunu yapan Erdoğan, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı yaparken hiç bir ücret almadığını ise "söylemekten hicap ediyorum" ifadeleriyle vurguladı. Sümeyye Erdoğan röportajda, Araklı İmam Hatip'te okurken kimin kızı olduğunu gizlediğini de anlatıyor.


7- IŞİD savaş uçağı düşürdü, pilotunu esir aldı


IŞİD’in, Suriye’nin Rakka kentinde bir savaş uçağı düşürdüğü açıklandı. Düşürülen uçağın ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait olduğunu ve esir aldıkları pilotun Ürdünlü olduğu ifade edildi. IŞİD militanlarının düşürdüğü uçaktan kurtulan pilotu esir alırken fotoğraf çekindiği ve bunu sosyal medyada paylaşmaları da dikkat çekti.


8- ABD polisi bir siyahiyi daha öldürdü


ABD polisinin geçtiğimiz aylarda Ferguson'da bir siyahi genci öldürmesiyle başlayan olaylarda, polis bir siyahiyi daha öldürdü. 18 yaşındaki genç Missouri eyaletindeki Ferguson bölgesine 2 mil uzaklığındaki bir benzin istasyonunda, ABD polisi tarafından vurularak öldürüldü.


9- Beşiktaş'a kupada bir darbe daha


Siyah-Beyazlılar bugün Ziraat Türkiye Kupası maçında PTT 1. Lig ekibi Adana Demirspor'u konuk etti. Beşiktaş, Çaykur Rizespor'dan sonra Demirspor'a da 2-1 mağlup olarak kupada üçüncü maçında ikinci yenilgisini aldı.


10- Piyasalarda bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri değiştirmemesinin ardından günü 333,71 puanlık yükselişle 84.821,70 puandan tamamladı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 8,25 düzeyinde sabit tuttu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Hanefi Avcı
#Hrant Dink
#Beşiktaş
#ekonomi
#borsa
#ABD
#Suriye
#IŞİD
9 yıl önce