|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:15 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 17:21 - 26/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
1- Mahçupyan ve Gülerce ifade verdi


Eski Zaman yazarları Hüseyin Gülerce ile Etyen Mahçupyan, 17-25 Aralık operasyonları kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsvcılığı Terör Bürosu savcılarından İsmail Uçar'a ifade verdi.


2- 3. köprüde tarihi gün


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ilk tabliye yerleştirme törenine katıldı. 


Bakan Lütfi Elvan şunları söyledi:


Bu aşama köprünün en kritik aşaması. Köprünün ilk tabliyesini yerleştirme işi kilit bir işlem. Köprü yapımının en önemli aşamalarından birisi. Beton ve çeliğin birleştirildiği nokta. Bu açıdan önemsiyoruz. Toplamda 59 adet segment yerleştireceğiz. Bugün ilkini yerleştiriyoruz. Bundan sonraki segmentlerimizin uzunluğu 24 metre olacak. 


3- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu manşetleri ABD ve Avrupa'da atamazlar


Memur-Sen Sempozyumu'nda konuşan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur-Sen'e, milli iradeye sahip çıktıkları ve kuruma sızan hainleri farkettikleri" için teşekkür etti. Erdoğan, basın özgürlüğü ile ilgili, "İnanın bunu ABD'de yapamazlar. Avrupa Birliği'nde bu manşetleri atamazlar." dedi


4- İstanbul'a kar erken geliyor


Türkiye, uzun bir aradan sonra yeni yılı karla karşılayacak. Yılın son günü kar yağışı bekleniyor. İstanbul'un ise yüksek yerlerinde Çatalca, Silivri, Artanavutköy gibi yerlerinde kar yağacak.


5- 5 eski emniyet müdürüne tutuklama talebi


Eski emniyet müdürleri Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 5 eski emniyet mensubu, 'Paralel yapı' soruşturması kapsamında tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.


6- Aslan Saray'a çıktı


Gençlerbirliği deplasmanı için Ankara'da bulunan Galatasaray kafilesi, sürpriz bir şekilde bugün öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu da bulundu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede futbolcularla sohbet etti. Ziyarette günün anısına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 53 numaralı Galatasaray forması hediye edildi.


7- Bediüzzaman'ın talebelerinden Badıllı vefat etti


Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Abdülkadir Badıllı (78), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


8- Bakan'dan 3. havalimanı açıklaması


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan 3. havalimanıyla ilgili "Açılışta sürenin uzaması söz konusu değil" dedi. Bakan Elvan, "Rüzgar açısından havalimanı uygun yerde değil, facialar olabilir" şeklindeki eleştirilere "Konsorsiyum buraya 10 milyar euro harcayacak. Zayıf iş yapabilirler mi? Bu intihar etmek demek. Hiçbir sıkıntı yok" diye cevap verdi.


9- Putin yeni bir askeri doktrin imzaladı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin savunma önceliklerini belirleyen yeni bir askeri doktrin belgesini imzaladı. Putin'in makamından yapılan açıklamaya göre belgede, Rusya'nın karşı karşıya kaldığı temel dış tehditler NATO'nun askeri yetkinlik alanlarının genişlemesi ve bazı bölgelerdeki istikrarsızlıklar olarak niteleniyor.

Rusya'nın karşı karşıya kaldığı iç tehditler ise istikrarsızlık yaratacak faaliyetler ve "teröristlerin faaliyetleri" olarak tarif ediliyor.

10- Piyasalarda bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü önceki kapanışa göre 122,80 puanlık yükselişle 84.947,31 puandan tamamladı.


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 89,15 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 595,00 lira oldu

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#dolar
#borsa
#ekonomi
#3. havalimanı
#3. köprü
#Rusya
#Galatasaray
9 yıl önce