|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:55 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:00 - 22/01/2015 Perşembe
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni bir süreç başlayacak


Cumhurbaşkanı Erdoğan paralel yapı ile mücadelede yeni bir sürecin başlayacağını söyledi. Erdoğan paralel yapı okullarına ilişkin "Gittiğimiz ülkelerde bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını söylüyoruz" dedi.


2- Somali'deki Türk delegasyonuna bombalı saldırı


Somali'nin başkenti Mogadişu'da Türk Heyeti bombalı araç saldırısına hedef oldu. Saldırıda 4 Somali vatandaşı hayatını kaybetti. Görgü tanıklarının bile, zor yetiştiği saldırı alanından İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberi duyurması dikkat çekti. Son yıllarda, Somali'de yaşayan Türk yetkililerin maruz kaldığı silahlı saldırılarda ve son saldırıda İngiltere bağlantısı olduğu düşüncesi güç kazandı. Saldırıya rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, programını değiştirmedi, yarın Somali'de olacak.


3- Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Somali'deki saldırıya ilk tepki


Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi ziyaretleri kapsamında gittiği Etiyopya'da Adis Ababa Üniversitesi'nde konuştu. Etiyopya'nın bölgedeki önemine vurgu yapan Erdoğan, Somali'deki saldırı ile ilgili ilk açıklamayı yaptı. Erdoğan, "Eğer bu saldırılar İslam adına yapıyorlarsa, ben bir Müslümanım, İslam’da böyle bir şey yok" dedi.


4- TÜSİAD'a 3. kez kadın başkan


TÜSİAD'ın yeni Başkanı Cansen Başaran Symes oldu. Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Ümit Boyner’den sonra üçüncü kez "patronlar kulübü" koltuğuna yine bir kadın oturdu.


5- Başbakan Davutoğlu: Türkler geri geliyor


Başbakan Ahmet Davutoğlu Davos'ta Borsa İstanbul oturumunda konuştu. Başbakan, Türkiye'nin yatırım konusunda doğru nokta olduğunu ifade ederken, "Türkler geri geliyor. Profesyonel Türk yöneticileri artık her alanda bulunuyor. Türkler piyasalara dinamik bir şekilde geliyor" dedi.


6- "İç Güvenlik Paketi" komisyondan geçti


Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen tasarı, TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Toplantı veya gösteri yürüyüşlerinde, "havai fişek, molotof ve benzeri el yapımı patlayıcılar, demir bilye ve sapan" bulundurulması ve taşınması yasak olan maddeler kapsamında ele alınacak.


7- Başbakan Davutoğlu'ndan faiz ve paralel yapı açıklaması


Başbakan Davutoğlu Davos'taki temaslarını sürdürüyor. Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin, "Önümüzdeki haftalarda faizin daha güçlü şekilde ineceğine ilişkin beklentimiz var, paralel yapının okullarına da değinen Davutoğlu, "Eğitim yapmaktan başka her şeyi yapar hale geldiler. Türkiye ile ilgili ne kadar karalama varsa içinde yer alıyorlar. Gereken adımlar atılacak" dedi.


8- Pegida yerine Legida


İslam’a ve Müslümanlara savaş açan Pegida’nın yan kollarından Legida’nın Leipzig kentinde düzenlediği ırkçı mitinge onbinlerce Alman katıldı. Gösterilerde taşkınlık çıkmaması için 4 bin polis görev yaptı.


9- İstanbul'a yeni otoyol müjdesi


Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul’u rahatlatacak üçüncü bir otoyol yapılacağını açıkladı. Sakarya Akyazı’dan başlayacak otoyol üçüncü köprüden Tekirdağ’a kadar uzanacak.


10- Ekonomide bugün


Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 589,98 puanlık yükselişle 90.902,78 puandan tamamladı.


Altın fiyatları, dünkü keskin düşüşün ardından bu gün de bir saatlik sürede 20 dolardan fazla artarak 1,303 doları aştı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrika
#etiyopya
#Paralel Yapı
#MEB
#okul
#Somali
#bombalı saldırı
#Mogadişu
#Başbakan Davutoğlu
#Davos
#Pegida
#Legida
#borsa
#ekonomi
9 yıl önce