|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
18:50 - 31/01/2015 Saturday
Güncelleme: 16:52 - 31/01/2015 Saturday
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hainlerle yolumuzu ayırdık


TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuşan Erdoğan, "Kimin kardeşlik maskesi altında gizli niyetleri olduğunu gördük ve onlarla yolumuzu ayırdık"dedi. Somali'deki montajlı kitap olayı ile ilgili Kılıçdaroğlu'na göndermede bulunan Cumhurbaşkanı, paralel yapının MOSSAD ile işbirliği yaptığını hatırlattı. TÜSİAD'ın "Muhatap" konusuna da değinen Erdoğan, "Bu fakiri millet muhatap görmüş. Sen beni muhatap görsen ne yazar, görmesen ne yazar.." dedi.


2- Başbakan Davutoğlu'ndan CHP'nin kalesi İzmir'e Başbakanlık ofisi


Partisinin İzmir il kongresinden konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimlerden sonra İzmir'e Başbakanlık ofisi açacaklarını ve ayda 2-3 gününü bu şehirde geçireceğini açıkladı. CHP'nin kalesinde ofis hamlesi yapan Davutoğlu teşkilatlarından AK Parti'yi 7 Haziran'da İzmir'de birinci parti yapmalarını istedi.


3- YÖK'ten YGS ve LYS'de klasik-yazılı sınav açıklaması


Dün bazı medya organlarında çıkan 2015 yılındaki LYS ve YGS'de çoktan seçmeli test yerine klasik sorular yöneltileceği iddialarına YÖK Başkanı Saraç'tan yalanlama geldi. Prof. Dr. Saraç, "Sınavlar bu kadar yaklaşmış iken bu türden gerçek dışı haberler ve açıklamalar ile öğrencilerimizde kafa karışıklığına yol açılmaması gerektiğini düşünmekteyiz" dedi.


4- Duygun Yarsuvat: Hepsi cemaatin komplosu


Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, şike davasında yargılanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Gülen cemaatinin komplosuna maruz kaldığını ileri sürdü.


5- Kassam Tugayları'nı terör örgütü ilan ettiler


Mısır'daki Acil İşler Mahkemesi, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "terör örgütü" olduğuna hükmetti. Çok sayıda terör olayına karıştığı ifade edilen açıklamada Kassam Tugayları'nın, Sina'daki silahlı çatışmalarda parmağı olduğu ve Mısır-Gazze sınırında bulunan tünelleri kullandığı iddia edildi.


6- Cumhurbaşkanlığı'ndan Sarkisyan'a cevap


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Sarkisyan'ın, Sayın Cumhurbaşkanımızın Ermenistan'a yönelik davetini hedef alan, diplomatik teamüllere aykırı ifadelerinin kabul edilmesi mümkün değildir. Sayın Sarkisyan'ın bir devlet adamının ağzına yakışmayacak ifadelerini aynen iade ediyoruz" dedi.


7- Cibuti ve Somali'ye 10'ar bin konut yapacağız


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Cibuti'ye de Somali'ye de 10'ar bin konut yapacağız. Çünkü o insanlar teneke evlerde yaşıyorlar. Orta sınıf insanlar teneke evlerde yaşıyor, naylonların içinde yaşayanlar var" dedi.


8- Saniyede 15 dolar kazandırdı


Köprü ve otoyollardan son 10 yılda 3 milyar 531 milyon araç geçiş yaptı. Bu araçlardan elde edilen gelir 4,9 milyar doları buldu. Bir başka ifadeyle köprü ve otoyollar saniyede 15 dolar gelir getirdi.


9- Ronaldo: Müslümanları suçlamak yanlış


Real Madrid'in yıldızı Ronaldo, 7 Ocak'ta Paris'te meydana gelen terör saldırısıyla Müslümanları suçlayanlara tepki gösterdi. Daha önce Filistinlilere verdiği destek ile İslam dünyasının kalbini fetheden Portekizli yıldız "Bu olayları tek bir din üzerine yıkıp Müslümanları suçlamak yanlış olur" dedi.


10- Solcu SYRIZA özelleştirmeyi durdurdu


Yunanistan’da, Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras başkanlığında kurulan yeni koalisyon hükümeti, seçim öncesi açıkladığı tezleri doğrultusunda radikal adımlar atma yönüne giderek, kamu varlıklarının özelleştirmesini durdurma kararı aldı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#Paralel Yapı
#İzmir
#Galatasaray
#fenerbahçe
#syriza
9 years ago