|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan gelişmelerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
23:20 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:28 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1- Dağlıca'da PKK saldırısı


Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü tarafından Dağlıca, Yüksekova ve Hakkari'de üç adet havan atışı yapıldığını açıkladı. TSK, teröristlerin saldırısına derhal ateşle karşılık verdi.



2- Yalçın Akdoğan: Demirtaş ve Kandil süreci zehirliyor


Başbakanlık Merkez Bina'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Demirtaş ve Kandil'in açıklamaları sürecin ruhuna uymuyor, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izleme hayati konusundaki açıklamalarını değerlendiren Akdoğan "Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir bunu telafi ederiz. Cumhurbaşkanımızın bu konudaki sözleri bizim için talimattır" ifadelerini kullandı.



3- Kılıçdaroğlu 4 dakikada ülkeyi batırır


Başbakan Davutoğlu, TÜRK-İŞ Konfederasyonu'nu ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Arınç ile Gökçek arasındaki polemiğin sorulması üzerine bu tartışmanın kapandığını vurguladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun emeklilere iki maaş ikramiye vaadiyle ilgili Davutoğlu "Kılıçdaroğlu 4 dakika Başbakan olsa sonrasında bizim gelip onun yaptıklarını düzeltmemiz gerekiyor. Kılıçdaroğlu sahip olmadığı mirası yeme derdinde" dedi. Davutoğlu "Verirsin de kimin cebinden veriyorsun. Nasıl veriyorsun?" diye sordu.



4- "Benim gönlümdeki pazar yerleri..."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazarcı Esnaf buluşmasında Meyveciler ve Sebzeciler Federasyonu'na hitap etti. Cumhurbaşkanı buradaki konuşmasında, pazarların sokak aralarında kurulmaması gerektiğini söyleyerek, "Benim aklımdaki gönlümdeki pazar farklı. Sokak arasındakinden ziyade, her gün açık, otoparkı olan, sosyal alanı olan, ışıklandırması düzgün olan, çatısı kapalı olan bir pazar olmalı. Çalışmalar var ama daha iyi olacak" dedi.



5- 'Kumpası kuran kişi Gülen'


"Askeri casusluk" davasında mağdur Türker Ertürk, ortada bir kumpas olduğunu beyan ettiğini belirterek, "Kumpası kuran kişi Fethullah Gülen ve onun askeriyeye sızmış uzantısıdır'' dedi.



6- Arda Turan: Faizler düşmeli


“Yatırımlarımı gayrimenkule yapıyorum” diyen Atletico Madridli Arda Turan, bazı ticari girişimleri olduğunu, yurt dışında Simit Sarayı ile ortak şube açacağını söyledi ve ekledi: "Türk ekonomisi çok iyi ancak faizler düşmeli.”



7- Başbakan'dan kıdem tazminatı açıklaması


Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜRK-İŞ ziyareti sonrasında basın açıklaması yaptı. Başbakan Davutoğlu, kıdem tazminatıyla ilgili de bir açıklamada bulundu.



8- Husiler Yemen'in en büyük hava üssünü ele geçirdi


Husi Ensarullah Örgütü, Yemen'in en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki El-Aned'i ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini ele geçirdi. Militanların, Yemen Savunma Bakanını da kaçırdığı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Hadi'nin ise Yemen'den ayrıldığı iddia edilirken, Hadi'nin danışmanları hala Yemen'de olduğunu ve bir yere gitmeyeceğini söyledi.



9- İç güvenlik paketinde önemli gelişme


AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Paketi ile ilgili "Kalan maddelerini yarın Genel Kurul'a getireceğiz" dedi.



10- THY'den dev adım


THY'nin Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamaya göre, kuruluş UEFA Şampiyonlar Ligi'ne "Resmi Havayolu" sıfatıyla sponsorluk yapacak. Sponsorluk toplam 3 yıl sürecek.




























#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Başbakan Davutoğlu
#THY
#Şampiyonlar Ligi
#Yemen
#Husi
9 yıl önce