|

Halkın güvenliği için her türlü tedbiri alırız

Irak ve Suriye''de kurulması planlanan tampon bölge ile ilgili açıklama yapan Başbakan, ''Türkiye Cumhuriyeti kendi güvenliği, halkının güvenliği ve bölgesel istikrarı için yapılabilecek her türlü hazırlığı yapar ve her türlü tedbiri alır'' dedi.

Ayfer Mallı
00:00 - 18/09/2014 الخميس
Güncelleme: 00:38 - 18/09/2014 الخميس
Yeni Şafak
Halkın güvenliği için her türlü tedbiri alırız
Halkın güvenliği için her türlü tedbiri alırız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara''da ağırladığı ilk Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda soruları cevaplayan Davutoğlu, ''Müslüman kardeşler yöneticilerinin Türkiye''de olduğu iddialarının'' hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

İHVAN LİDERLERİ GELEBİLİR

Türkiye özgür, demokratik bir hukuk devletidir. Uluslararası hukuk açısından sakınca taşımayan herkes gelebilir, herkes Türkiye''yi ziyaret edebilir, herkes Türkiye''de kalabilir. Ayrıca bir talep olursa bunlar tek tek incelenir. Biz burada herhangi bir siyasi ya da dini tercihi bir gerekçe olarak görmüyoruz. Şu veya bu gerekçeyle, gruba veya mezhebe ait olmakla bu ülke değişmez. Türkiye özgür, demokratik ve hukuk devletidir ve bu çerçevedeki kurallara uyuyor. Her müracaat kendi içinde değerlendirilir ve karar verilir.

TAMPOM BÖLGE MASADA MI

Düzenlenen güvenlik zirvesinde tampon bölgenin ele alınıp alınmadığının sorulması üzerine Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: Burada spesifik olarak tampon bölge ve herhangi bir konu ele alınmadı. Takdir edersiniz ki Türkiye''nin sadece Irak, Suriye değil Ukrayna ve bütün çevre bölgelerdeki krizler dolayısıyla, güvenlik şartları itibarıyla her an her türlü senaryoya hazır olması gerekir. Bugün de yapılan çalışma temelde buna dönüktür. Türkiye Cumhuriyeti güvenliği için, halkının güvenliği için yapılabilecek her türlü hazırlığı yapar ve bu konuda alınabilecek her türlü tedbiri alır.''


٪d سنوات قبل