|

İlk icraatı

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/12/2014 Cuma
Güncelleme: 21:42 - 25/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak
CHP’de geçtiğimiz günlerde İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilen 71 yaşındaki deneyimli siyasetçi Murat Karayalçın’ın ilk icraatı, küskün belediye başkanlarını barıştırmak oldu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile selefi Mustafa Sarıgül arasındaki kavgada Sarıgül’ün yanında saf tutan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Maçka Parkı’nda ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’yü anma töreninde, önceki gün ağır ifadelerle suçladığı Hayri İnönü ile buluştu. 

ZATEN HAVA SICAK!

İkiliyi biraraya getiren Karayalçın, ‘aile içinde’ sorunların olabileceğini, bunların çözüme kavuşacağını belirterek, “Ailenin büyükleri vardır. Aile büyükleri, ailenin küçüklerini, gençlerini bir araya getirir, sorun çözülür. Çözülmezse, mutlaka başka yöntemlerle de çözülür ama ben çözülmeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum” dedi. İnönü ve Hazinedar’ın, belediye başkanı kimlikleriyle, CHP üyeleri olarak birbirleriyle el sıkıştıklarını ifade eden Karayalçın’ın, gazetecilere “Görüntüyü alamadıysanız bir daha el sıkışırlar” demesi üzerine, Hazinedar ve İnönü el sıkıştı. Karayalçın, “Aradaki buzlar eridi diyebilir miyiz?” sorusuna da “Nasıl yorumlarsınız bilmiyorum, zaten hava da çok sıcak” karşılığını verdi.

İşiniz garanti

Parti içi disiplin skandalları ve Şişli Belediyesi’nde Sarıgül-İnönü kavgasıyla gündemden düşmeyen CHP’de il-ilçe başkanları ardı ardına istifa ediyor. Ancak bu istifaların nedeni 2015 Haziran’ındaki genel seçimler. Yoluna milletvekili olarak devam etmek isteyen CHP’lilerden İstanbul’da son olarak Avcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Zeytinburnu, Kağıthane, Kartal ilçe başkanları, milletvekilliği aday adayı olmak için istifa etti. 

YOLUNUZ AÇIK OLSUN

İstifalar için CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen törende konuşan çiçeği burnunda il başkanı Murat Karayalçın, hangi nedenle olursa olsun, ayrılıkların kendisi için hazin olduğunu ifade ederek, vekil namzetlerine ilginç bir de vaatte bulundu. Karayalçın, “Ayrım yapmaksızın hepsine ‘Yolunuz açık olsun’ diyorum. Hepinizin yolu açık olsun. İnşallah başarılı sonuçlar elde ederler. Başarı sonuç elde edemeyenlere de şimdiden, canınızı sıkmayın, eğer iyi bir sonuç alamazsanız, gelin birlikte çalışmaya devam ederiz, diyorum” dedi.

'Kendini bitirir'

Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi ve Halkın Yükselişi Partisi’ni birleştirerek 2015 genel seçimlerine gireceği iddialarını değerlendiren CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, bunun Sarıgül açısından kayıp olacağını belirtti. “Şu anda Sarıgül hâlâ, CHP üyesi olarak gözüküyor. Başka bir partiden seçimlere girmesi kendisini bitirir, bizde bir kayıp olmaz. Büyükşehir belediye başkanlığında göstermiş olduğu performans, bizim partide bir ivme oluşturmadığı için pek de olumsuz olmaz açıkçası” dedi. CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ise Sarıgül’ün başka bir partiye yönlendirilmesinin CHP’yi tasfiye etmek isteyenlerin oyunu olduğunu savundu. CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Rıza Akpolat ise sözkonusu haberlere inanmadığını dile getirdi. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, “Başka bir partide aday olması Sarıgül’ün doğal hakkıdır” yorumunda bulundu. 

#CHP
#Murat Karayalçın
#Hayri İnönü
#Mustafa Sarıgül
#Murat Hazinedar
9 yıl önce