|

İlk mesajı kayıp kaçak konusunda oldu

Görevi dün eski bakan Hayati Yazıcı'dan devralan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, makamındaki ilk söyleşisinde önemli açıklamalarda bulundu. Canikli gümrüklerdeki kayıp kaçağın ve kaçakların minimize edilmesi olduğunu belirterek, "Bu alandaki kayıp ve kaçak bilimin, tekniğin, aklın getirdiği bütün yöntemler kararlı bir şekilde kullanılarak minimize edilmeye çalışılacaktır" dedi.

Aa
00:00 - 31/08/2014 Sunday
Güncelleme: 14:31 - 31/08/2014 Sunday
Yeni Şafak
İlk mesajı kayıp kaçak konusunda oldu
İlk mesajı kayıp kaçak konusunda oldu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, en önemli hedeflerinin, gümrüklerdeki kayıp kaçağın ve kaçakların minimize edilmesi olduğunu belirterek, "Bu alandaki kayıp ve kaçak bilimin, tekniğin, aklın getirdiği bütün yöntemler kararlı bir şekilde kullanılarak minimize edilmeye çalışılacaktır" dedi.

Üstlendiği görevin son derece onur verici bir görev olduğunu dile getiren Canikli, "Bize bu görevin tevdi edilmiş olması, kuşkusuz şahsımıza bununla ilgili bir güven oluştuğu içindir. Şahsi olarak elbette hiç unutamayacağım ve tarihi olarak nitelendirebileceğim bir andır bu yönüyle" diye konuştu.

"Vergi ve bütçe gelirleri içerisinde çok ciddi kaynak sağlayan bakanlık"

Bakanlığın son derece önemli hizmetleri olan ve çok kalifiye insanların çalıştığı bakanlık olduğunu kaydeden Canikli, "Gümrük ve ticaretle ilgili hizmetlerin sunumunda kalitenin yükseltilmesi ve bunlara ulaşmanın kolaylaştırılmasının her zaman karşılığı olmuş, vatandaşımız tarafından takdirle karşılanmıştır" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, bakanlığın, gümrükle ilgili boyutta, toplam vergi ve bütçe gelirleri içerisinde çok ciddi kaynak sağlayan, yüzde 20'nin üzerinde paya sahip olan bir bakanlık olduğunu vurgulayarak kayıp kaçak konusunda "Kayıp kaçağın ve gümrükteki kaçakların minimize edilmesidir. Bu alandaki kayıp ve kaçak bilimin, tekniğin, aklın getirdiği bütün yöntemler kararlı bir şekilde kullanılarak minimize edilmeye çalışılacaktır" ifadelerini kullandı

CHP'nin yemin törenindeki protestosu

CHP'nin yemin törenindeki protestosunu da değerlendiren Canikli CHP'ye ağır eleştiriler yöneltti. Canikli "Böyle bir yaklaşım, demokratik anlayış ile bağdaşmaz ve bağdaşması da mümkün değil. Çünkü sonuç itibariyle, millet iradesi ortaya çıkmıştır, herkesin bu iradeye saygı duyması gerekir. Üzülseniz de beğenmeseniz de kararı veren millettir. Bunun ötesi var mı? Yok, saygı duyması gerekir. Demokratik yaklaşım, demokratik tavır bunu gerektirir. Beğenmeyebilirsiniz, zor olabilir ama sonuç itibariyle millet eğer kararını bu şekilde vermişse; devletin, milletin, cumhurun başı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı görevlendirmişse, yapacağınız hiç bir şey yok. Sadece saygı duyacak ve onun gereğini yapacaksınız. Bu, hazımsızlıktır, milli iradeye saygısızlıktır" dedi.

10 years ago